Županija podržala natjecanje u ribolovu osoba s invaliditetom

Natjecanje u ribolovu udicom na plovak „Torčec 2020.“ održano je danas, 3. listopada, na jezeru Grabe u Torčecu. Riječ je o natjecanju prilagođenom osobama s invaliditetom koje je organizirano u sklopu projekta „REKREATIVNO, EDUKATIVNO, INFORMATIVNO – aktivno slobodno vrijeme osoba s invaliditetom“ odobrenom na Natječaju Županije za sufinanciranje programa/projekata udruga s područja zdravstva i brige o osobama s invaliditetom Koprivničko-križevačke županije.

Natjecanju je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao Ratimir Ljubić koji je dodijelio odličja i nagrade te se prigodno obratio uzvanicima  naglasivši kako Županija kroz brojne programe i projekte kontinuirano brine o najranjivijim skupinama  društva.

Natjecanje je bilo pojedinačno, a sudionici su bili iz 10 udruga osoba s invaliditetom iz sedam županija – Udruge paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije, Udruge osoba s invaliditetom Slavonski Brod „Loco-Moto“, Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Udruge osoba s invaliditetom Virovitica, Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac, Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice, Udruge osoba s invaliditetom Križevci, Udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec te pojedinci Davor Zebec i Davor Sertić iz Zagrebačke županije. Natjecao se 31 sudionik, svi osobe s invaliditetom, a ukupno se okupilo oko 65 osoba: pomagača, volontera, predstavnika partnera kao i zaposlenika i članova Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice.

Prvo mjesto osvojio je Davor Zobec s ukupnim ulovom od 2941 gram. Drugi je bio Branko Đurkas s 2531 gramom, dok je treće mjesto osvojio Marin Županović s 1580 grama. Dodijeljene su nagrade i za četvrto i peto mjesto, njih su osvojili Leo Vargović (1360 grama) i Božidar Kranjec (1049 grama). Simbolično je nagrađena i jedina natjecateljica, Mirjana Horvat iz Koprivnice, a također je nagrađen i ulov najmanje ribe – tu je nagradu odnio Milan Rakovčan.

Predsjednica Udruge Bolje sutra Marija Mraz  na kraju susreta je zahvalila Županiji na podršci te izrazila zadovoljstvo lijepim događajem na jezeru u Torčecu.

Partneri Udruge Bolje sutra u ovom projektu su Športsko ribolovni klub „Štuka“ Torčec, koji je ustupio prostorije ribičkog doma i potrebnu opremu za organizaciju natjecanja, i Udruga Roma „Korak po korak“ „Urtešije da Bajaš paš p paš“ Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana