Županija nabavila vrijednu opremu za đurđevačke vatrogasce

U prostorijama JVP-a Đurđevac u utorak, 22. kolovoza održana je svečana primopredaja vatrogasne opreme vrijedne 40 tisuća kuna, koja je preko županijske Vatrogasne zajednice nabavljena sredstvima Koprivničko-križevačke županije i uručena DVD-ima na đurđevačkom području.

Primopredaji su u ime Županije prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, a župan je tom prilikom kazao kako su „vatrogasci u nedavnim gašenjima požara u Dalmaciji još jednom dokazali opravdanost ulaganja u vatrogasni sustav“.

Volimo se pohvaliti kako Županija ima najviše vatrogasaca na broj stanovnika, koji su se već mnogo puta iskazali u kriznim situacijama, poput nedavnih gašenja požara na hrvatskoj obali. Naša organiziranost, opremljenost i spremnost na pomoć može biti primjer drugim županijama. Ponosan sam na naše vatrogasce, iskreno im zahvaljujem na svemu što čine te im želim mnogo uspjeha i sreće u daljnjem radu“, poručio je župan.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči vatrogascima je zaželio što manje intervencija, a u ime županijske Vatrogasne zajednice obratili su se predsjednik Goran Matoničkin i zapovjednik Zvonimir Habijan koji su naglasili odličnu suradnju s javnim vatrogasnim postrojbama, vatrogasnima zajednicama i DVD-ima. Također su istaknuli kako županijska Zajednica i Županija kontinuirano ulažu u nabavu vatrogasne opreme na sva tri požarna područja, koprivničkom, križevačkom i đurđevačkom.

Oprema je uručena DVD-ima Mičetinac, Suha Katalena, Sirova Katalena, Budrovac, Đurđevac, Severovci, Čepelovac i Sveta Ana, a konkretno su dobili električnu motornu pumpu, dvije motorne pumpe za ispumpavanje vode, četiri metlanice za šumske požare, 48 kompleta vatrogasnih radnih odijela, devet kaciga za gašenje šumskih požara, brentaču za uvježbavanje najmlađih vatrogasaca, motorni puhač za gašenje otvorenih požara te digitalnu radio stanicu.

Ispred JVP-a Đurđevac, Vatrogasne zajednice Grada Đurđevca i okupljenih DVD-a zahvale Županiji i županijskoj Zajednici uputio je v.d. ravnatelj-zapovjednik JVP-a Matija Markešić, naglasivši kako uvijek imaju razumijevanja za potrebe vatrogasaca.

Zapovjednik Habijan na kraju je posebno zahvalio DVD-ima na uključivanju u četiri izvanredne dislokacije u Dalmaciji, gdje su pokazali kako se na njih može računati u svakom trenutku te je najavio kako im slijedi peta smjena redovne dislokacije.

Služba ureda župana