Župan u Križevcima sudjelovao na radnom sastanku s delegacijom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Župan Darko Koren, danas je u križevačkoj Gradskoj upravi sudjelovao na radnom sastanku s delegacijom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost predvođenu direktorom Fonda  Sinišom Kukićem.

Nakon sastanka sudionici su se obratili medijima, a župan  je tom prilikom kazao kako je zadovoljan sudjelovanjem na radnom sastanku na kojem se raspravljalo o temama važnim za Križevce i Komunalno poduzeće.

Suradnja s Fondom i sadašnjim direktorom bila je do sada besprijekorna, a siguran sam da će tako biti i dalje. Fond je direktno i u velikoj mjeri uključen i u projekt Regionalnog centara za gospodarenje otpadom Piškornica, a tu su i drugi projekt i zaista imamo o čemu razgovarati.  Dobili smo informacije o svim programima Fonda koji su pred nama što nama lokalnim dužnosnicima potrebno“, kazao je župan.

Direktor Kukić kazao kako će Fond ove godine kroz 23 poziva  plasirati 925 milijuna kuna sredstava kojima će sufinancirati puno projekata.  „Od Križevaca i Koprivničko-križevačke županije očekujem izuzetnu suradnju kao što je bila i do sada“,  istaknuo je Kukić.

Gradonačelnik Grada Križevaca  Mario Rajn iskazao je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom. „Osvrnuli smo se na vrlo uspješno proteklo razdoblje i osvijestili  neke buduće programe, pogotovo Nacionalnog edukativnog centra održivog razvoja koji je planiran u Križevcima.  Zahvaljujem Fondu na odluci koji su donijeli prilikom ovog posjeta, a radi se o odluci o sufinanciranju stroja na Odlagalištu otpada “Ivančino brdo”“, dodao je Rajn.

Martin Kozjak, direktor Komunalnog poduzeća Križevci kazao je kako je suradnja Grada, Komunalnog poduzeća i Fonda vrlo uspješna te kako će projekt Nacionalnog edukacijskog centra održivog razvoja dugu tradiciju edukacije podići na još višu razinu. Načelnica Sektora za zaštitu okoliša Aleksandra Čilić kazala je kako su Križevci među odlikašima u gospodarenju otpadom te među 10 gradova koji su uspostavili svoj sustav s jako dobrim rezultatima.

Radni sastanak nastavljen je obilaskom Reciklažnog dvorišta Komunalnog poduzeća Križevci i Odlagališta otpada “Ivančino brdo”.Spomenimo kako su današnjem radnom sastanku prisustvovali  i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Igor Frbežar i potpredsjednik Mato Devčić.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana