Župan sa suradnicima prisustvovao svečanoj sjednici povodom Dana Općine Rasinja

U mnogo projekata koji su realizirani na ovom području Županija ima svoju ulogu i udio, a veseli nas što ćemo zajednički realizirati i projekt školske sportske dvorane vrijedne oko 15 milijuna kuna koja će podići kvalitetu školovanja, ali i životni standard svih stanovnika općine – istaknuo je župan Koren

Župan Darko Koren danas je sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem i predsjednikom Županijske skupštine Željkom Pintarom prisustvovao svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Rasinja. Svečanost je održana u skladu s epidemiološkim mjerama u prostorijama Društvenog doma Rasinja, a sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Zvonimir Fajfarić koji je u govoru zahvalio vijećnicima na konstruktivnom radu i 150 prijedloga i odluka koje su tijekom mandata jednoglasno donijeli.

Načelnik Općine Danimir Kolman osvrnuo se na najvažnije aktivnosti u proteklih godinu dana  kazavši kako iako Općina raspolaže malim proračun uspijeva uz suradnju sa Županijom i ministarstva kroz fondove ostvariti značajne investicije koje se penju do 40 milijuna kuna. „Mnogo toga smo ostvarili i mnogo toga je još pred nama, posebice u segmentu prometne infrastrukture, plinofikacije, vodovodne mreže i kanalizacije u svim našim područjima. Hvala Županiji na inicijativi koju smo partnerski prihvatili u izgradnji školske sportske dvorane kao kapitalnog projekta, a raduje nas i revitalizacija dvorca Inkey kojeg je Županija kupila i planira napraviti turistički biser sjeverozapadne Hrvatske. Kroz ovakvo zajedništvo i konglomeraciju ideja kojima raspolažemo, možemo učiniti vrlo mnogo“, kazao je načelnik Kolman.

Župan je uz čestitku svim stanovnicima i članovima Općinskog vijeća Rasinja izrazio zadovoljstvo brojnim investicijama i infrastrukturnim projektima te dodao kako Županijska uprava s Općinom ima odličnu suradnju dugi niz godina. „U mnogo projekata koji su realizirani na ovom području Županija ima svoju ulogu i udio, a veseli nas što ćemo zajednički realizirati i projekt školske sportske dvorane vrijedne oko 15 milijuna kuna kao dio velikog investicijskog ciklusa od 70 milijuna kuna koliko će biti ukupno uloženo u pet općina koje će dobiti nove dvorane. Dvorana će uvelike poboljšati uvjete školovanja, ali i podići standard života svih stanovnika na ovom prostoru“ istaknuo je župan te dodao kako će se  turistički revitalizirati prostor općine i županije preko projekta dvorca Inkey koji je u fazi projektiranja.

„Idućeg tjedna u posjet dolazi i ministrica kulture koja je podržala projekt te odobrila pola milijuna kuna sredstva za projektnu dokumentaciju na što smo mi još dodali 400 tisuća kuna jer riječ je o pripremi vrlo zahtjevnog projekta za koji treba osigurati kvalitetnu pripremu koja će omogućiti aplikaciju na europska  sredstva. Ne smijemo zaboraviti ni na druge projekte u kojima smo do sad sudjelovali i sudjelovat ćemo i dalje, posebice na one iz sektora vodoopskrbe te modernizacije cesta za koje naš ŽUC već ima planove. Svima Vam čestitam Dan Općine i drago mi je da ste pokazali da zajednički i složno možete odlično funkcionirati na dobrobit stanovnika“, zaključio je župan.

Čestitke je uputio i državni tajnik u Ministarstvu financija Stjepan Čuraj koji je istaknuo kako je Općina Rasinja mala Općina za velike projekte te pohvalio suradnju sa Županijom i ministarstvima na projektima koji građanima garantiraju bolji i kvalitetniji život na prostoru Rasinje.

Svečanosti su uz članove Općinskog vijeća prisustvovali i zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan,  predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Ivan Pal, ravnatelj škole Andrije Palmovića Rasinja  Krunoslav Belaj te drugi uzvanici.

Služba ureda župana