Župan sa suradnicima prisustvovao svečanoj proslavi Dana Općine Sveti Ivan Žabno

Svečano sjednicom Općinskog vijeća Općine Sveti Ivan Žabno danas je u prostorijama kino sale proslavljen Dan Općine i blagdan Svetog Ivana Krstitelja. Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima, državni tajnik u Ministarstvu obrane Branko Hrg, načelnici općina, članovi Vijeća te drugi gosti i uzvanici iz javno-političkog i gospodarskog života. Svečanu sjednicu vodio je predsjednik Općinskog vijeća Krešimir Habijanec koji je kazao kako općinski Proračun za ovu godinu iznosi oko 25 milijuna kuna te kako će se realizacijom kapitalnih projekata, među kojima se ističe izgradnja školske sportske dvorane koja se gradi u partnerstvu sa Županijom, još više poboljšati standard stanovnika.

Načelnik Općine Nenad Bošnjakkazao je kako su u prošlom mandatu, unatoč pandemiji intenzivno radili na razvoju Općine, posebice u dijelu komunalne i prometne infrastrukture pri čemu je zahvalio ŽUC-u i Županiji na pomoći. „Posebno smo ponosni na izgradnju i početak rada dječjeg vrtića, a čija je vrijednost preko 5 milijuna kuna. Započeta je izgradnja sportske dvorane u suradnji sa Županijom, a vrijednost je 15 milijuna kuna. Najvažniji projekt je ipak početak realizacije Aglomeracije Sveti Ivan Žabno odnosno modernog sustava odvodnje fekalne vode s pročistačima trećeg stupnja na dionici Markovac – Škrinjari“, istaknuo je Bošnjak te najavio izgradnju kulturnog centra te vatrogasnog doma u Cirkveni.

Župan Darko Koren  zahvalio je općinskom vodstvu na partnerstvu i izvrsnoj suradnji te kazao da se u Općini Sveti Ivan Žabno odlično radi, a tome u prilog  govori činjenica da načelnik Bošnjak nema oporbu. „Doista se puno napravilo u proteklom razdoblju, a o tome govore i ova četiri prikazana projekta vrijedna preko 25 milijuna kuna. Drago mi je da je Županija partner u razvoju ove općine, a sportska dvorana je primjer te suradnje i bilo nam je važno da je načelnik prihvatio takav model financiranja u kojemu zajednički sudjelujemo. Čestitam i svim vijećnicama i vijećnicima, uvjeren sam da ćete zajednički raditi na još većem razvoju Općine“, uz čestitke je zaključio župan Koren.

U ime prisutnih načelnika prisutnima se obratila načelnica općine Gradec Ljubica Ambrušec koja je pohvalila suradnju lokalne zajednice sa Županijom,  predsjednik Uprave građevinske tvrtke Radnik Mirko Habijanec istaknuo je kako se u narednom razdoblju trebaju iskoristiti europski fondovi te realizirati projekti poput aglomeracije čime će se povećati standard građana.

Na kraju svečane sjednice uručena su priznanja i novčana nagrada za izniman uspjeh streličarima Streličarskog klub OŠ Grigor Vitez Sveti Ivan Žabno. Nagrade su primili Mihael Borošak, Josip Topolovec i Maja Zvonar.Spomenimo kako je prije svečane sjednice Općinskog vijeća u jutarnjim satima u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja održano  misno slavlje kojem su uz vjernike prisustvovali i župan Koren, načelnik Bošnjak i predsjednik Općinskog vijeća Krešimir Habijanec. Proslava Svetoivanjskih dana u Svetom Ivanu Žabnu trajat će još tijekom petka i subote.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana