Župan sa suradnicima obišao novouređene školske prostore OŠ Kloštar Podravski, OŠ F. V. Šignjara Virje i novouređene županijske urede Ispostave Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša u Đurđevcu

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, sa suradnicima, obišao je novouređene školske prostore Osnovne škole Kloštar Podravski, Osnovne škole F. V. Šignjara Virje i novouređene županijske urede Ispostave Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša u Đurđevcu.

U adaptaciju i dogradnju zgrade matične škole OŠ Kloštar Podravski uloženo je 6.000.000 kn iz udruženih sredstava Svjetske banke i Državnog proračuna što će od nove školske godine omogućiti jednosmjensku nastavu: izgrađeno je 7 novih učionica, prostori knjižnice i informatičke radionice te priručna dvorana za tjelesni odgoj, a na postojećoj školskoj zgradi promjenjeno je krovište i vanjska stolarija te je uređena fasada.

Investicijom dogradnje matične škole OŠ F. V. Šignjara Virje u iznosu od 3.132.000 kn iz udruženih sredstava Svjetske banke, Državnog proračuna, Proračuna Koprivničko-križevačke županije i Proračuna Općine Virje omogućeno je stavljenje u funkciju 4 nove učionice i time prelazak na rad škole u jednoj smjeni.

Za sve novouređene školske prostore nabavljena je i nova školska oprema.  

U Đurđevcu je Koprivničko-križevačka županija uredila dvije dodatne uredske prostorije za potrebe rada Ispostave Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša što će omogućiti kvalitetniji rad Ispostave.