Župan prisustvovao svečanoj sjednici povodom Dana Općine Sveti Ivan Žabno

U Svetom Ivanu Žabno od 22. do 25. lipnja održani su Svetoivanjski dani, kao i Dan Općine, a u sklopu bogatog programa pripremljene su razne manifestacije, primjerice vatrogasno natjecanje kojemu je domaćin bio DVD Hrsovo, izložba o čunčanoj čipki, revijalna utakmica veterana NK Tomislav i NK Gornja Rijeka, prijateljski meč ŠK Tomislav i ŠK Stari graničar, tamburaško sijelo, koncerti Ivana Zaka i KUD-a Tomislav, parada konjskih zaprega i jašića te svetoivanjski vatromet.

Svečanoj sjednici povodom Dana Općine, pored brojnih gostiju i uzvanika, prisustvovao je i župan Darko Koren, koji je mještanima čestitao njihov dan, kao i blagdan sv. Ivana Krstitelja. Istaknuo je odličnu suradnju s Općinom te kazao kako će im Koprivničko-križevačka županija i nadalje biti na raspolaganju za podršku.

Predsjednik Općinskog vijeća Krešimir Habijanec poručio je kako će fokus rada u narednom razdoblju biti na povlačenju europskih sredstava, a posebna će se pažnja posvetiti projektima vodnokomunalne infrastrukture te gradnje dječjeg vrtića, za koji je predana sva potrebna dokumentacija. Načelnik Nenad Bošnjak dodao je kako u projektima očekuju partnerstvo Županije te kako im je glavni cilj zadržati što više mladih ljudi u Općini.

Dan općine čestitao je i načelnik Farkaševca Dražen Draganić, dok je okupljene u ime gospodarstvenika pozdravio predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica Mirko Habijanec, a sjednici su još prisustvovali zamjenik križevačkog gradonačelnika Mario Martinčević, načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer, načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, ravnatelj Osnovne škole “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno Tomislav Hanžeković te župnici Vjekoslav Novak, Jakov Golomeić i Ivan Novak.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr