Župan prisustvovao proslavi 160. rođendana križevačkog Visokog gospodarskog učilišta

Visoko gospodarsko učilište Križevci u subotu je proslavilo 160. godina od svog osnutka, a tom je prilikom u organizaciji Udruge Alumni križevačkog Visokog gospodarskog učilišta snimljena i milenijska fotografija na kojoj su se okupili djelatnici te stotinjak bivših studenata Visokog gospodarskog učilišta. Podršku obilježavanju 160. rođendana ispred Koprivničko-križevačke županije pružio je i župan Darko Koren istaknuvši kako je VGU jedan od stupova ovdašnjeg društva  koje  je ostavilo veliki trag u razvoju naše županije.

„Apsolutno je neupitno da je VGU imalo izuzetnu ulogu u razvoju našeg poljoprivrednog kraja i pohvaljujem ovu današnju ideju jer ovaj naš susret ovdje pokazuje koliko je sinergija sposobnih pojedinaca i izvrsnih projekata na ovom učilištu uspješna“ kazao je župan te čestitao na značajnoj obljetnici poželjevši  studentima i profesorima daljnji akademski razvoj te još mnogo uspješnih projekata u budućnosti.

Dekanica Viskog gospodarskog učilišta Marijana Ivanek-Martinčić kazala je kako je ideja proslave potekla od studenata čime se vidi koliko su i oni koji su napustili Učilište i dalje privrženi VGUK.

„ Ovakvu tradiciju nema ni jedna slična ustanova u Hrvatskoj i na to smo svi ponosni. No, danas se niste okupili zbog 160 godina naše tradicije, nego zapravo zbog one tri, četiri, pet ili više godina koje ste proveli na ovom Učilištu jer vas veže iskustvo koje ste ovdje stekli i jer su godine koje ste ovdje proboravili ostavile veliki trag u vašim životima“, istaknula je dekanica Ivanek-Martinčić.

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn koji je kazao kako je s obzirom na godine petina povijesti grada Križevaca vezana za Učilište. „Siguran sam da sve što ovaj grad ima izvrsnoga ima upravo zbog djelatnika ovog Učilišta i budućih studenata“, napomenuo je Rajn.

Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana