Župan prisustvovao promociji knjige Hrvatski generali i admirali 1991.-1999. godine

U križevačkoj gradskoj knjižnici “Franjo Marković” u ponedjeljak, 17.veljače predstavljena je  knjiga Krešimira Kašpara i Marinka Krešića “Hrvatski generali i admirali 1991.-1999. Knjigu su predstavili general bojnik u mirovini Marinko Krešić, general bojnik u mirovini Ljubo Ćesić Rojs i general bojnik Ivan Tolj, te publicist Mladen Pavković. Promociji su  prisustvovali i župan Darko Koren, saborski zastupnik Branko Hrg  te zamjenik križevačkog gradonačelnika Mario Martinčević i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović.

Nakon prigodnih uvodnih riječi predsjednika križevačkog Gradskoga vijeća Marka Katanovića  i predsjednika Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata i ratnog zapovjednika 3. bojne 117. brigade Hrvatske vojske pukovnika u mirovini Zvonka Belje, predstavljena je knjiga koja je nastala nakon osmogodišnje pripreme i prikupljanja podataka koji na vjerodostojan način prikazuju put i djelovanje hrvatskih generala.

Uoči promocije, generali su zajedno s predstavnicima braniteljskih udruga položili vijenac na spomen obilježje Majka poginulog junaka u Parku hrvatskih branitelja, a zatim su i razgledali spomen sobu hrvatskih branitelja u gradskoj knjižnici gdje ih je s poviješću sudjelovanja Križevčana u Domovinskom ratu upoznao povjesničar i pukovnik u mirovini Đuro Škvorc koji vodi projekt “Promicanje vrijednosti Domovinskog rata u školama Koprivničko-križevačke županije”.

Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana