Župan prisustvovao otvorenju radova na izgradnji osnovne škole Podolice

Župan Darko Koren danas je prisustvovao polaganju  „vremenske kapsule“ čime je simbolično označen početak radova na izgradnji osnove škole u koprivničkom naselju Podolice. Svečanosti je prisustvovao i Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović te domaćini, gradonačelnik Mišela Jakšića sa zamjenicama Ksenijom Ostriž i Melitom Samoborec,  donedavni predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Ivan Pal, zastupnik u njemačkom Bundestagu Josip Juratović, predstavnici izvođača radova tvrtke Radnik, ravnateljice i ravnatelji koprivničkih osnovnih škola te članovi uprava gradskih tvrtki i pročelnici gradskih odjela i službi. Projekt izgradnje nove škole je vrijedan 40,7 milijuna kuna bez PDV-a, a iduće jeseni u njoj će mjesto u školskim klupama  pronaći oko 400 osnovnoškolaca.

Gradonačelnik Jakšić istaknuo je ova škola san brojnih generacija te je zahvalio svim suradnicima koji su sudjelovali u kreiranju projekta. „Ova škola je dokaz  da Koprivnica i dalje prednjači u svojim brojnim društvenim i obrazovnim standardima koje imamo zahvaljujući kvalitetnim vrtićima, osnovnim i srednjim školama i Sveučilištu Sjever“ istaknuo je Jakšić.

Predsjednik Milanović je čestitao na projektu te dodao kako je obrazovanje pokrov ispod kojeg grad živi.“Gradu osim razvoja industrije i gospodarstva trebaju novi izazovi, posebno u obrazovanju,  a ovo je priča o jednom razumnom i lijepom uspjehu. Uživajte u novoj školi, siguran sam da će biti lijepa“, kazao je predsjednik Milanović.

Nakon prigodnih govora mališani iz vrtića Tratinčica simbolično su postavili ‘vremensku kapsulu“ u temelje škole čime su označili i službeni početak radova na gradnji nove osnovne škole.

Služba ureda župana