Župan prisustvovao komemoraciji poginulim hrvatskim braniteljima na spomen području Trokut-Novska

U nedjelju 29. listopada na spomen području Trokut-Novska održana je svečana komemoracija poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata od 1991. do 1995. godine na zapadno-slavonskom ratištu.

Ova se Komemoracija održava svake godine, 29. listopada, na dan početka operacije Orkan kojom je oslobođen najveći dio zapadne Slavonije, s ciljem odavanja počasti za 314 branitelja iz 17 postrojbi koje su sudjelovale u obrani i oslobađanju okupiranih naselja. Na bojišnici zapadne Slavonije sudjelovale su i postrojbe s područja Koprivničko-križevačke županije, a u spomen na poginule branitelje iz Đurđevca, Koprivnice i Križevaca te okolnih općina vijenac je položila i delegacija Koprivničko-križevačke županije na čelu sa županom Darkom Korenom, zajedno s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Komemoraciji je prisustvovao i general Mladen Markač.

Nakon svete mise, uslijedio je prigodni program prisjećanja na Domovinski rat i doprinos hrvatskih braniteljia borbi za slobodu i samostalnost Republike Hrvatske, u kojoj su mnogi od njih izgubili svoje živote.

Prošle je godine, uoči održavanja komemoracije, potpisan Sporazum o zajedničkom programu održavanja komemorativnog skupa na spomen području Trokut Novska između Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije te Grada Novske, kojim su se potpisnici obvezali kako će i nadalje zajednički sudjelovati u održavanju ovog skupa u sjećanje na poginule hrvatske branitelje.

Služba ureda župana