Župan prisustvovao godišnjoj izvještajnoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dropkovec

Dobrovoljno vatrogasno društvo Dropkovec u subotu, 15. veljače u prostorijama vatrogasnog doma održalo je 66. redovnu godišnju izvještajnu skupštinu kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren sa suradnicima. Župan je izrazio zadovoljstvo što je vatrogastvo na području Koprivničko-križevačke županije izuzetno razvijeno te je ujedno i važan pokretač mnogih društvenih aktivnosti, osobito u manjim mjestima.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovdje s vama i što smo se okupili u ovako velikom broju. U županiji imamo toliko DVD-ova da je fizički nemoguće doći na skupštine svih društava, no u Dropkovcu su moji korijeni i smatram da je moja obveza doći ovdje na godišnju skupštinu. Želim vam da imate što manje intervencija i da se što više sastajemo na ovakvim događanjima“, kazao je župan te čestitao svima članovima na uspješnom radu.

Predsjednik DVD-a Dropkovec i predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Gornja Rijeka Dragutin Srbljinović zahvalio je Županiji na pomoći koju pruža te podsjetio kako je u prošloj godini DVD nabavio navalno vozilo  te obnovio opremu čime se povećala efikasnost kod intervencija. „Društvo broji oko 60-ak članova. Potrebno je pohvaliti spremnost vatrogasaca, koji svoj rad baziraju isključivo na dobrovoljnoj bazi“, istaknuo je Srbljinović.

Prisutnima se obratio i saborski zastupnik Branko Hrg koji je DVD-u Dropkovec  čestitao na uspješnom radu te se osvrnuo na novi Zakon o vatrogastvu  kazavši kako je zakon bolji od prethodnoga i kvalitetnije će štititi vatrogasce tijekom njihova rada kojim nesebično pomažu zajednici.

Uz brojne članove DVD-a Dropkovec,  skupštini su prisustvovali vatrogasci iz prijateljskih vatrogasnih društava, načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović, potpredsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Ivan Matosović, potpredsjednik križevačke Vatrogasne zajednice Slavko Gotić, županijski vijećnici, pročelnici te brojni drugi uglednici i gosti. Na kraju skupštine podijeljena su i priznanja i zahvalnice svima koji su pomogli radu društva.

Izvor fotografija: prigorski.hr

Služba ureda župana