Župan primio uspješne učenike i sportaše

Danas su u zgradi Koprivničko-križevačke županije, župan Darko Koren, zamjenik župana Ivan Pal i pročelnik upravnog odjela za školstvo, kulturu, znanost i šport; g. Mladen Antolić održali dva prijema.

Prvi prijem bio je organiziran za učenike Mihaelu Knok i Relju Kekeza.
Mihaela Knok, učenica je trećeg razreda Srednje škole "Ivan Seljanec" iz Križevaca, za zanimanje krojač i ona je dobitnica nagrade "Šegrt Hlapić", koju dodjeljuje Ministarstvo gospodarstva rada i poduzetništva za najbolju naučnicu.
Relja Kekez, učenik je "Gimnazije Fran Galović" iz Koprivnice i on je na probnoj državnoj maturi osvojio najbolji uspjeh (99,17% ) iz engleskog jezika u Republici Hrvatskoj.
Župan im je čestitao na zapaženim rezultatima i izuzetno je sretan što se mladi ljudi iz naše županije ističu kvalitetom i znanjem, što je ujedno i potvrda našem školstvu da dobru radi i da će i u budućnosti biti stručnih kadrova za uspješno poslovanje gospodarstva,školstva i drugih sektora jer je znanje najveće bogatstvo.

Drugi prijem bio je organiziran za uspješne sportaše, Željku Orehovec, Ivku Roguljić, kadetkinje ženske ekipe ribolovnog društva Hlebine i kadeta ŠRK "Novo Virje".
Željka Orehovec, kuglačica, kao članica Hrvatske ženske kuglačke reprezentacije osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.
Ivka Roguljić, također je kuglačica, kao trenerica mlađih juniora osvojila je četiri zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.
Kadet, Danijel Sabolić, član je ŠRK "Novo Virje" i osvojio je treće mjesto kupa Hrvatske za kadetkinje i kadete u sportskom ribolovu udicom na plovak i pojedinačno je prvak kupa Hrvatske u sportskom ribolovu udicom na plovak.
Kadetkinje ženske ekipe ribolovnog društva Hlebine u sastavu (Karmen Kulušić, Antonela Tropšek, Patricia Cikuš) pobjednice su kupa Hrvatske za kadetkinje i kadete i prvakinje Hrvatske u sportskom ribolovu udicom na plovak.
Župan im se zahvalio na promicanju naše županije, nada se kako će u budućnosti županija moći pratiti mlade uzraste s više novčanih sredstava, kako bi i manje atraktivni sportovi kuglanje i ribolov postali zanimljivi pučanstvu i adekvatno bili zastupljeni među populacijom.