Župan primio igračice RK Podravka Vegeta

U utorak 17. svibnja župan Darko Koren je u prostorijama Koprivničko-križevačke županije organizirao prijem za igračice Rukometnog kluba Podravka Vegeta. Uz igračice prijemu su se pridružili članovi Uprave i stručnog stožera kluba. Događaju su zajedno s županom prisustvovali zamjenici župana Ivan Pal i Darko Sobota.  

Rukometašice Podravke ukupno su u svojoj povijesti osvojile 41 trofej, a osim ostvarenja u Hrvatskoj to su: dva osvojena prvenstva bivše Jugoslavije, po jedan naslov u regionalnoj ligi i interligi, te naslov prvakinja Europe i Europski superkup. Prema osvojenim trofejima Podravka je najtrofejniji ženski sportski klub u Hrvatskoj. Ove sezone Podravka Vegeta je ponovo osvojila dvostruku krunu, 17. put KUP Hrvatske i 18. naslov hrvatskih prvakinja, što je i bio povod ovom susretu u Županiji.

„Imati takav uspješan klub u svojoj sredini je veliko bogatstvo. Razmazili ste okolinu koja vaše dvostruke krune smatra kao nešto uobičajeno i normalno, iako postoje mnogi koji bi sve dali da mogu doći i do jednog sličnog uspjeha“ rekao je župan Darko Koren, koji se posebno prisjetio naslova prvakinja Europe osvojenog prije 15 godina. Zamjenik župana Ivan Pal, ujedno i član Uprave Kluba, istaknuo je velike uspjehe u financijskom stabiliziranju kluba i samom poslovanju, te ovogodišnjem promoviranju domaćih igračkih i trenerskih snaga.

U ime Kluba nazočnima se obratio predsjednik Upravnog odbora Krunoslav Bešvir. Zahvalio je na potpori Koprivničko-križevačke županije radu kluba te potvrdio da igračice i uprava imaju puno veće sportske ambicije koje žele potvrditi zauzimanjem pripadajućeg mjesta u europskom rukometu. Uz to radi se puno i na vraćanju publike u dvorane. Trener Neven Hrupec najavio je promjene u igračkom sastavu, ali i naglasio zadovoljstvo što se klub uključio u humanitarne projekte i odigrao utakmice u Goli i Novigradu Podravskom. Najavio je i nove susrete u podravsko-prigorskim sportskim dvoranama, za što postoji velik interes stanovnika. Tako klub potvrđuje da živi zajedno sa svojom zajednicom i da zna vratiti svu pažnju i ulaganja koja od nje dobiva.