Župan preuzeo novo vatrogasno vozilo

Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije kupila je novo vozilo. Radi se o automobilu marke Dacia – Duster, koje je opremljeno svjetlosnim signalima i sustavom veze. Vozilo će se koristiti za prijevoz vatrogasaca i kao zapovjedno vozilo u slučaju velikih intervencija.

U srijedu, 16. ožujka, u prostorima Auto centra Kos u Koprivnici održana je svečanost primopredaje vozila. Automobil je na simboličan način preuzeo župan Darko Koren, a svečanosti su prisustvovali i zamjenik župana Darko Sobota, predsjednik i zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Ivan Golubić i Valent Furmeg te njihovi suradnici. 

Župan Koren tom je prilikom pohvalio rad županijskih vatrogasaca, kojih ima 8000 što nas svrstava u najbrojniju Županiju po broju vatrogasaca u Hrvatskoj. Kazao je da se naša Županija opredijelila za razvoj sustava vatrogastva, u čemu je osim ulaganja u kadrove vrlo važan segment i oprema. Stoga je izrazio uvjerenje da će preuzeto zapovjedno vozilo još više doprinijeti kvaliteti njihovog rada.