Župan posjetio Špancirfest

Župan Darko Koren proteklog je vikenda posjetio 19. Špancirfest, koji se od 18. do 27. kolovoza održava na varaždinskim ulicama.

Župana i čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača na prijemu u Gradskoj vijećnici dočekali su gradonačelnik Ivan Čehok i njegovi zamjenici Zlatan Avar i Sandra Malenica, a zatim su zajedno prošetali Špancirfestom te razgovarali o unapređenju suradnje susjednih županija i gradova.

Župan je kazao kako je „Špancirfest jedna od najznačajnijih manifestacija takve vrste na sjeverozapadu Hrvatske“ te je uputio pohvale na organizaciji, dodavši kako može biti uzor  svim drugim manifestiacijama kontinentalnog turizma, koje, osim što daju živost lokalnim sredinama, pomažu i malim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ima da se predstave i ostvare kontakte.

Uz Špancirfest i čakovečko Porcijunkulovo, jedna od prepoznatljivih kontinentalnih manifestacija je i nadolazeći Renesansni festival, koji će se održati od 24. do 27. kolovoza te je župan iskoristio priliku da pozove sve zainteresirane u posjet Koprivnici.

Detaljan progam varaždinskog Špacirfesta možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana

Izvor fotografije: Grad Varaždin