Župan održao tradicionalnu kavu s novinarima

U srijedu, 16. rujna u sjedištu Županije u Koprivnici održana je tradicionalna županova kava s novinarima. Redovnoj konferenciji za predstavnike medija prisustvovali su zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal, predsjednik Savjeta za zdravlje KKŽ dr. Mato Devčić, direktor Turističke zajednice Koprivničko – križevačke županije te pročelnici županijskih Upravnih odjela.
U uvodnom obraćanju župan Darko Koren osvrnuo se na rad županijske uprave te teme koje su aktualne u javnosti, nakon čega su novinari imali priliku postavljati pitanja.
O organiziranju ovakvih konferencija za medije župan je istaknuo ulogu i važnost medija koji bi trebali na profesionalan i korektan način prenositi informacije te na taj način svjedočiti transparentnosti rada javne uprave, jer je to rad sukladan aktima, programima i proračunu. Župan se posebno osvrnuo na nedavne napise u pojedinim medijima u kojima se nekorektno diskreditira rad županijske uprave i župana odnosno proziva institucija bez argumenata, a istovremeno svjesno zaobilaze činjenice i rezultate rada.
Teme su bile posvećene školstvu, pojedinim dijelovima zdravstvenog sustava i socijalne skrbi te razvoju turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj.IMG_4783m
O sufinanciranju udžbenika Župan je kratko elaborirao županijska ulaganja iz izvornih prihoda u školstvo i neupitno opredjeljenje za ulaganja u obrazovni i zdravstveni sustav s ciljem poboljšanja uvjeta i ravnomjernih usluga za sve žitelje Županije kao cjelovitog i jedinstvenog sustava.
Na današnjoj konferenciji obratili su se dr. Mato Devčić i direktor Mihevc koji su ukratko komentirali nedavna prozivanja u pojedinim medijima.
Zamjenik župana Darko Sobota najavio je 17. Dane voća Koprivničko-križevačke županije koji se u održavaju u Đurđevcu 2. i 3. listopada 2015. godine, te pozvao obrtnike i poduzetnike da se prijave za izlaganje na 18. gospodarskom i obrtničkom sajmu koji će se održati od 6. do 8. studenoga u Križevcima.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.