Župan održao primanje za nagrađene učenike i mentore

U utorak, 17. studenog 2009. godine u zgradi Koprivničko-križevačke županije, župan Darko Koren, zamjenik župana Ivan Pal te pročelnik Mladen Antolić održali su prijem za mentore i učenike Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju,  Križevci i predstavnike Filmske družine „Mravec“ OŠ “Antun Nemčić Gostovinski“.

Na Državnom prvenstvu školskih, športskih društava osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju,  koje je održano u Šibeniku od 08. do 10. svibnja 2009. godine, učenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju,Križevci osvojili su iznimne rezultate.

 Učenica Martina Šatvar, u plivanju na 25 m osvojila je prvo mjesto, učenica Marina Horvat u plivanju na 50 m osvojila je prvo mjesto, učenik Mihael Šatvar u skoku u dalj, osvojio je prvo mjesto; ekipa graničara, Snježana Mergon i Siniša Klasič osvojili su treće mjesto.

Od 24. do 27. rujna 2009. u Koprivnici je trajala 47. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece, čiji je domaćin bila Osnovna škola Antuna Nemčića Gostovinskog i njezina videodružina "Mravec  Dokumentarnom filmu Suho grlo nos školske filmske i videodružine Mravec dodijeljena je prva  nagrada Ocjenjivačkog suda revije.

Župan je nagrađenim učenicima i mentorima dodijelio novčane nagrade, za osvojeno prvo mjesto 2000 kn, mentori 1000kn, filmska družina 2400 kn, ekipa treće mjesto 1500 kn.