Župan održao prijem za nagrađene učenike

Dana 3. prosinca župan Darko Koren u prostorijama Koprivničko-križevačke županije upriličio je prijem za učenike i mentore Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica i Obrtničke škole Koprivnica, koji su nedavno ostvarili vrijedne uspjehe na nacionalnom i međunarodnom planu.

Učenici Viktor Gabaj, Antonia Kralj i Luka Buljan članovi su foto grupe “Zuum“ u Osnovnoj školi “Antun Nemčić Gostovinski“, te su pod mentorstvom Marije Zahar sudjelovali na 37. međunarodnom natječaju dječjeg likovnog stvaralaštva LIDICE 2009. Oni su u konkurenciji radova iz 53 zemlje osvojili nagrade, a priznanja im je uručio češki veleposlanik u Hrvatskoj Karel Kuehnl. Učenici Obrtničke škole Koprivnica u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva nagrađeni su za projekt „Boja nas spaja“, te su nagrađeni novčanom nagradom i priznanjem „Škola – prijatelj zajednice“. Ta škola postigla je vrijedan uspjeh i u međunarodnim aktivnostima, jer učenici Florijan Krivošija, Tomislav Zorman i Sven Škarić tri tjedna su bili na obavljanju stručne prakse u tvrtci Haushalten e.V u Leipzigu, u sklopu programa Leonardo da Vinci koji je pokrenut uz pomoć Agencije za mobilnost i programe EU-a.

U opuštenoj atmosferi župan je razgovarao s nagrađenim učenicima i mentorima, te im je čestitao na postignućima i promociji naše županije. Prijemu su također prisustvovali zamjenik župana Ivan Pal, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i šport Mladen Antolić, pročelnik Službe ureda župana Vladimir Šadek, te ravnatelji nagrađenih škola g. Ratimir Ljubić i gđa. Gordana Gazdić-Buhanec.