Župan održao izvanrednu kavu s novinarima

Temeljem Rješenja USKOK-a od 12. kolovoza 2015. godine o obustavi istrage koja je pokrenuta 22. travnja 2015. godine protiv župana Darka Korena zbog gradnje II. faze škole u Legradu danas je u prostorijama Županijske uprave održana izvanredna tiskovna konferencija.

Na konferenciji za medije župan Koren istaknuo je kako je od samog početka podržavao da se provede istraga i utvrdi da li postoji bilo kakva odgovornost u smislu kršenja procedure te ga ovakvo Rješenje nije iznenadilo. „Istina i pravda je pobijedila, iskreno sam vjerovao od samog početka u to, jer drugačije nije moglo ni biti. Ali moram priznati kako je zaista bilo jako teško preživjeti sva događanja zajedno s mojom obitelji kojoj zahvaljujem na podršci“.

Župan je u kratkim crtama iznio cijelu kronologiju događanja ovog slučaja od anonimne prijave prošle godine do kaznene prijave PU koprivničko – križevačke, pa sve do konačnog Rješenja USKOK-a o obustavi istrage. Osvrnuo se i na rad Državnog odvjetništva i USKOK-a kojima je zahvalio na korektnosti u provođenju istrage te naglasio značajnu ulogu medija u formiranju javnog mijenja u ovakvim postupcima. Pri tom je zahvalio dijelu medija koji su profesionalno obavljali novinarske zadatke i pratili slučaj, a sa žaljenjem se prisjetio onih koji su to radili tendenciozno i senzacionalistički.

Na kraju je župan najavio kako će svoj rad posvetiti tome da više ne dolazi do ovakvih i sličnih slučajeva, odnosno izrazio želju da svi zajedno daju svoj doprinos da hrvatsko društvo učinimo pravednim i poštenim.

Razgovaralo se i o aktualnostima u radu Županijske uprave, a poseban interes novinari su iskazali za angažiranje pomoćnika u nastavi od samog početka školske godine. O pomoćnicima u nastavi i samoj prijavi projekta Europskom socijalnom fondu govorio je zamjenik župana Ivan Pal.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.