Župan obišao radove  na Obrtničkoj školi Koprivnica u sklopu županijskog Centra kompetentnosti

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić danas su sa suradnicima  obišli građevinske radove  na Obrtničkoj školi Koprivnica u sklopu županijskog Centra kompetentnosti. Radovi izvrsno napreduju, a dinamikom je zadovoljan i župan koji kazao kako je ugodno iznenađen razinom do koje je objekt napravljen u ovoj fazi projekta.

„ U financijskom smislu, izvedeno je oko 25 posto radova, dok je u fizičkom puno više jer se preostalih 75 posto u dobrome dijelu odnosi na skupu oprema koja će podići cjelokupni iznos. Završetak projekta očekuje se kroz deset mjeseci, a u ova četiri koliko je prošlo napravljeno je uistinu mnogo. Centar kompetentnosti projekt vrijedan 70 milijuna kuna, od čega 60 milijuna dolazi iz fondova Europske unije, a deset iz proračuna Županije. Ovdje se izvode radovi vrijedni 24 milijuna kuna, a u Đurđevcu 8,6 milijuna kuna. Preko 33 milijuna kuna je u fazi realizacije.  Uz pet školskih-sportskih dvorana vrijednosti oko 70 milijuna kuna, uz manje investicije, u ovoga se trenutka u sektor obrazovanja u županiji investira oko 160 milijuna kuna“, naglasio je župan nakon obilaska.

Domagoj Masnec, predstavnik tvrtke Radnik koja je izvođača radova, kazao je kako se radovi odvijaju prema zacrtanom planu. „Cilj je završiti konstrukciju tijekom rujna, a to ćemo i uspjeti. S obzirom na to da se kanalizacija spajala na postojeću, imali smo puno posla prije početka školske godine, no i to smo uspjeli napraviti na vrijeme. Trenutno se odvijaju radovi na prvome dijelu krovišta koji će biti pokriven zelenim krovom, žbukanje i instalaterski radovi. Sve je u roku i odvija se sukladno predviđenoj dinamici“, pojasnio je Masnec.

Ispred Obrtničke škole Koprivnica obratio se Saša Seretin koji je član projektnog tima CEKOM KKŽ te administrator na projektu. „Novi objekt je od velikog značaja za Obrtničku školu. Znamo u kakvim su uvjetima trenutno učenici zbog nedostatka opreme i prostora. S novih 1800 metara kvadratnih prostora dobit ćemo sedam učionica, četiri kabineta, četiri laboratorija i najnoviju opremu. Time smo napravili velik iskorak u radu s učenicima“, dodao je Seretin.

Župan je na kraju još dodao kako je stav Županije da će izgradnja CEKOM-a  i ostala ulaganja u obrazovanje rezultirati ispunjenjem svih uvjeta za napredno obrtničko, odnosno strukovno školovanje. „Mi kao osnivači, zastupamo razmišljanje o novoj Srednjoj školi na prostoru koji je svojevremeno kroz pravo građenja bio dan i rezerviran za gradnju Obrtničke ili drugom prostoru. To je, također, pitanje koje moramo usuglasiti s Gradom Koprivnicom. Smatramo da se upravo sada stvaraju svi potrebni uvjeti za izuzetno kvalitetno srednjoškolsko strukovno obrazovanje u našoj županiji“, zaključio je župan.

Današnjem obilasku prisustvovali su i resorni županijski pročelnici Melita Ivančić, Ana Mušlek, Darko Masnec, ujedno i voditelj projekta, član Uprave tvrtke Radnik Mario Biljan i predstavnici stručnog nadzora.

Služba ureda župana