Župan na proslavi Varaždinske županije

Na blagdan Male Gospe u petak, 8. rujna u glavnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta održana je svečana sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije povodom Dana Varaždinske županije, kojoj je prisustvovao i župan Darko Koren.

Brojnim uzvanicima uvodno se obratio predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Alen Runac, zatim izaslanik Vlade Republike Hrvatske Anđelko Stričak te međimurski župan Matija Posavec. Varaždinski župan Radimir Čačić u svom se govoru prisjetio bogate varaždinske povijesti te se dotaknuo planova i projekata koji se planiraju realizirati u narednom razdoblju, primjerice energetske obnove Opće bolnice Varaždin te dogradnje palijativne skrbi u Novom Marofu.

Na svečanoj su sjednici zaslužnim pojedincima i pravnim osobama dodijeljena javna priznanja za osobiti doprinos i rezultate u pojedinim područjima javnog i društvenog života. Nagrada za životno djelo pripala je bivšem varaždinskom gradonačelniku Alfredu Obraniću, za ukupni rad te posebno zalaganje za razvoj i izgradnju demokratskog sustava u Republici Hrvatskoj i Varaždinskoj županiji, dok je nagrada za iznimna postignuća dodijeljena Elektrostrojarskoj školi Varaždin. Istu je nagradu dobio i varaždinski književnik Denis Peričić, povodom 30. obljetnice književnog rada i stvaralaštva te brojnih zasluga u kulturi i umjetnosti. Nagrada za promociju Varaždinske županije u zemlji i svijetu otišla je u ruke Društva inovatora Varaždinske županije te istaknutog sindikalnog povjerenika Dragutina Varge, a dodijeljene su i županove nagrade, odnosno priznanja učenicima osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na natjecanjima te učeniku koji je dobio posebnu nagradu za najbolje programsko rješenje na Svjetskom natjecanju iz robotike u Japanu. Posebna nagrada župana pripala je Branku Topiću, profesoru koji je zaslužan za pokretanje Centara izvrsnosti prije 10 godina.

Uoči održavanja svečane sjednice položeni su vijenci te zapaljene svijeće u spomen na sve preminule građane kod Središnjeg križa na Varaždinskom groblju, a također je odana i počast na grobu preminulog župana dr. Marijana Mlinarića.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: evarazdin.hr