Župan križevačkoj ispostavi Hitne medicinske službe predao novo vozilo vrijedno gotovo 600 tisuća kuna

Zavod raspolaže s čak 29 vozila koja su u prosjeku stara samo dvije godine, dakle u posljednjih dvije, tri godine smo u potpunosti obnovili cijeli vozni park Zavoda. No, u svemu su najvažniji ljudi, sjajno smo kadrovski ekipirani i možemo odgovoriti na sve izazove –istaknuo je župan Koren

Župan Darko Koren danas je povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe posjetio križevačku Ispostavu Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije kako bi djelatnicima predao novo vozilo vrijedno gotovo 600 tisuća kuna te zahvalio na požrtvovnosti i predanom radu u obavljanju ove iznimno odgovorne i teške profesije. Župana i suradnike dočekala je ravnateljica Zavoda Mirjana Hanžeković koja je župana upoznala s radom križevačke Ispostave Zavoda zahvalivši Županiji na novom vozilu i kontinuiranom ulaganju u materijalne i ljudske resurse Zavoda te napomenuvši kako županijski sustav hitne medicinske pomoći funkcionira besprijekorno.

Novo vozilo je nabavljeno iz decentraliziranih sredstava Koprivničko-križevačke županije, vrijedno je preko 555 tisuća kuna čime je nastavljeno obnavljanje voznog parka, dodala je ravnateljica Hanžeković. „ Iznimno smo sretni što smo dobili još jedno novo vozilo i što svaki TIM 1 u središnjici i ispostavama sada ima potpuno novo, opremljeno vozilo. Ovime nastavljamo slijediti visoki standard koji je ujednačen i u pogledu potrebne opreme i naših zdravstvenih djelatnika. Podsjećam da smo nedavno krenuli s radom TIM-a 2 i u Đurđevcu, dakle ujednačili smo hitnu medicinsku skrb na području cijele županije. Hvala Županiji što nam pomaže i ulaže sredstva kako bi stanovnicima mogli pružiti najbolju zdravstvenu skrb“, istaknula je ravnateljica Hanžeković te uputila čestitku i zahvalu svim djelatnicima iz sustava hitne medicinske službe povodom  Nacionalnog dana hitne medicinske službe.

Danas je poseban dan za sve naše djelatnike i drago mi je da se barem jednom godišnje možemo osvrnuti na sve što radimo i obilježiti ovu požrtvovnu službu koja je na usluzi 365 dana u godini 24 sata dnevno.  Ovo je vrijedno zanimanje u kojem liječnici, medicinske sestre i tehničari daju sve od sebe kako bi očuvali i spasili živote naših pacijenata jer svaka sekunda je bitna i ponekad presudna. Kada vidite vozilo hitne službe na cesti, skrenite misli na tren i zapitajte se što se u tom trenutku događa te što sve naši hrabri djelatnici čine kako bi nekome spasili život.  Svima želim puno sreće u daljnjim intervencijama, neka ih bude manje, ali neka budu uspješne i spase što više života“, zaključila je ravnateljica Hanžeković.

Župan Koren također se zahvalio djelatnicima županijskog Zavoda za hitnu medicinu i Odjela hitne medicine OB Koprivnica na nesebičnoj žrtvi i stručnosti u obavljanju posla te profesionalnom i ljudskom odnosu koji stanovnicima naše županije ulijeva dodatni osjećaj sigurnosti.

Čestitam svim djelatnicima županijskog Zavoda za hitnu medicinu i Odjela hitne medicine OB Koprivnica Nacionalni dan hitne medicinske službe kojim odajemo poštovanje i zahvalu na svemu što čine za našu sigurnost. Županijski je Zavod naša najmlađa ustanova, te možda i najvažniji segment zdravstvenog sustava jer prva pomoć kada zatreba ljudima je najpotrebnija. Često ne mislimo što se sve događa u vozilu hitne službe koje prođe pored nas, a tamo se često vodi borba za ljudski život. Zahvaljujemo stoga svim tim hrabrim ljudima na požrtvovnosti i svemu što daju, to je poziv koji osjećaju i žive ga u potpunosti“, naglasio je župan u zahvali zdravstvenim djelatnicima.

„Na nama je da osiguramo materijalnu komponentu i sredstva za rad jer oprema, posebno ovakva  nova i opremljena vozila osnovni su alat koji olakšava rad.  Zavod raspolaže s 29 vozila koja su u prosjeku stara samo dvije godine, dakle u posljednjih dvije, tri godine smo u potpunosti obnovili cijeli vozni park Zavoda što je iznimno značajno. No, u svemu su najvažniji ljudi, sjajno smo kadrovski ekipirani i možemo odgovoriti na sve izazove. U Đurđevcu smo također pokrenuli TIM 2 te zaposlili deset novih medicinskih sestara čime smo zdravstvenu uslugu na prostoru cijele županije opet podigli na još viši nivo. Hvala još jednom svim djelatnicima koji su u sustavu hitne medicinske službe, svima želim uspješan rad i što manje intervencija“, istaknuo je župan prilikom primopredaje vozila.

Uz župana Darka Korena, zamjenika župana Ratimira Ljubića i ravnateljicu Zavoda Mirjanu Hanžeković, današnjem su obilasku križevačke Ispostave prisustvovali i pročelnica UO za zdravstvene i socijalne djelatnosti Maja Blažek,  predsjednik županijskog Savjeta za zdravlje i ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić, glavna sestra Zavoda Ljiljana Šoštarić i voditelj hitne medicinske službe Ispostave Križevci Željko Poljak.

Služba ureda župana