Župan Koren se sastao s voditeljicom Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu Iris Jakupić

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren u utorak, 16. studenog, u svom uredu u Koprivnici sastao se s novom voditeljicom Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu Iris Jakupić, donedavnom djelatnicom Grada Koprivnice.

Obzirom da je opis njenog novog radnog mjesta između ostalog i suradnja s gradovima i županijama NUTS II regije sjeverozapadne Hrvatske, službeni posjet županu Korenu bila je prilika da se razgovara o aktivnijem uključivanju Koprivničko-križevačke županije u rad Ureda.

Iris Jakupić pojasnila je da će u svom radu u Bruxellesu djelovati kroz tri osnovna smjera: informiranje, lobiranje i edukaciju. Uz predviđene obaveze ona će se aktivirati i u promociji proizvoda, tradicije, te hrvatskih kulturnih i turističkih vrijednosti, što će činiti kroz organizaciju tematskih predstavljanje hrvatskih regija u zemljama Europske unije. Posebno je naglasila da će u Bruxellesu podupirati projekte koji dolaze s ovog područja.

Župan Koren informirao je gošću o županijskim projektima od kojih se očekuje najviše sredstava iz EU fondova i za koje treba tražiti potporu, a posebno projekt Piškornica koji se ističe kao prioritet cijele NUTS II regije i koji je glede pripreme dokumentacije najbliži realizaciji. Župan je potvrdio interes Koprivničko-križevačke županije da se uključi u članstvo Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu, a kao prvu možebitnu aktivnost najavio je postavljanje naivne „Pisanice od srca“ u Bruxellesu.

Župan je Iris Jakupić čestitao povodom imenovanja na novo radno mjesto te kazao kako je ona pozitivan primjer koji mogu slijediti i mnogi drugi mladi ljudi iz naše sredine.