Župan Koren sa suradnicima posjetio Općinu Kalinovac

Župan Darko Koren, zamjenici župana Ivan Pal i Darko Sobota, te njihovi suradnici, u petak, 10. prosinca, posjetili su Općinu Kalinovac. Nakon dolaska u Kalinovac u prostorijama Općine održan je radni sastanak kojem su ispred domaćina prisustvovali načelnik Branko Sobota, predsjednik Općinskog vijeća Mirko Kovačev i ravnateljica tamošnje Osnovne škole Mirjana Bazijanec.

Župan je tom prigodom naglasio kako je Općina Kalinovac za mnoge odličan primjer kako treba stvarati klimu u kojoj su svi posvećeni razvoju. „Ono što me posebno veseli je način na koji Kalinovčani surađuju sa Županijom. Rijetko iz ove sredine dolaze projekti koji nisu potpuni i ciljano razvojni tako da nemamo drugi izbor nego ih podržati. Posebno sam zadovoljan što ćemo uskoro završiti školu jer uvjeti u kojima se do sada radilo ne zadovoljavaju sve ono što se u ovoj sredini može pokrenuti.„ rekao je Koren.

Nakon radnog sastanka svi prisutni pošli su u posjet Osnovnoj školi „Ivan Lacković Croata“, gdje su se kratko družili s učenicima i obišli gradilište buduće škole koja bi trebala početi s radom od sljedeće školske godine. Bila je to prilika da nakon službenog dijela po prvi puta kao županijsko vodstvo posjete i prostore crkve Sv. Luke Evanđelista. Župnik Mladen Gorupić upoznao ih je s dosad izvedenim radovima, te najavio planove obnove crkvene ograde i dijela Župnog dvora.