Župan Koren primio rukometnu reprezentaciju

U utorak, 24. kolovoza, u prostorijama Županije organiziran je prijem za hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju. Prijem je organiziran budući da se reprezentacija od 23. do 25. kolovoza u Koprivnici priprema za skori nastup na turniru u Mađarskoj. Igračicama i stručnom stožeru reprezentacije, na čelu s izbornikom Vladimirom Canjugom, dobrodošlicu su u Županiji poželjeli župan Darko Koren i njegovi zamjenici Ivan Pal i Darko Sobota.

Župan Koren se igračicama zahvalio na posjeti, poželio im sreću u narednim klupskim i reprezentativnim natjecanjima, te im čestitao na postignućima u dosadašnjoj karijeri. Osvrnuo se na važnost ulaganja u šport i kazao kako Koprivničko-križevačka županija preko Zajednice sportova nastoji što više ulagati u razvoj klubova, a gradnjom športske infrastrukture osigurati uvjete za treniranje. Napomenuo je kako je u ovom periodu aktualna gradnja školskih športskih dvorana, koje će zasigurno doprinijeti razvoju športova u manjim sredinama. Zamjenik župana Pal kazao je da u Županiji ima šest dvorana koje odgovaraju standardima za igranje rukometa, pa je stručnom stožeru ponudio da se i u njima organiziraju utakmice reprezentacije.

Ispred reprezentacije obratio se izbornik Vladimir Canjuga koji je kao daljnje planove ekipe pod njegovim kormilom, nakon europskog prvenstva u Danskoj i Norveškoj, izdvojio pripreme za nadolazeće svjetsko prvenstvo u Brazilu i olimpijadu u Londonu. Kazao je da je Koprivničko-križevačka županija glede ulaganja u šport primjer mnogima, a sve zahvaljujući razumijevanju ključnih osoba u gospodarstvu i politici. Prisutnima su se nakon toga obratili direktor reprezentacije Ratko Balenović i kapetanica ekipe Miranda Tatari, koja je također pohvalila uvjete za šport u Koprivničko-križevačkoj županiji.