Župan Koren primio izaslanstvo iz Valone (Albanija)

Župan Darko Koren sa suradnicima primio je u utorak 10. srpnja u prostorima Županije predstavnike Kulturnog centra i kulturno-umjetničkog društva iz Grada Valone (Albanija). Posjet je realiziran posredovanjem predstavnika Albanaca u Koprivničko-križevačkoj županiji, koji su goste iz Valone ugostili prilikom njihovog povratka s folklornog festivala u Poljskoj.

Ranije ove godine Kulturni centar iz Valone bio je domaćin KUD-u Koprivnica koji je gostovao na festivalu u tom albanskom gradu, a direktor Kulturnog centra Sejmen Gjokoli je kazao da je posjet ovom kraju motiviran i tom činjenicom. Prijemu je prisustvovao i dogradonačelnik Valone Arben Beqiraj. On je predstavio grad i cjelokupnu regiju Valona u kojoj je najznačajnija djelatnost turizam, te je izrazio želju za daljnjim povezivanjem s Koprivničko-križevačkom županijom u kulturnom i gospodarskom pogledu.

Župan Darko Koren gostima je predstavio Koprivničko-križevačku županiju i pohvalio aktivnost manjinske zajednice Albanaca u Podravini i Prigorju. Naglasio je i suradnju te sporazum koji Koprivničko-križevačke županija ima s albanskom regijom Fier, s kojom Valona graniči.

Gostima je Koprivničko-križevačka županija prezentirana kroz promotivni turistički film, te su im podijeljeni CD-i s informacijama o poduzetničkim zonama u ovom kraju.