Župan Koren primio dobitnice godišnje državne nagrade Ivan Filipović

Dana 11. siječnja 2010. u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održan je svečani prijem za ravnateljicu Dječjeg vrtića ”Vrapčić” Drnje Snježanu Tišljarić i ravnateljicu OŠ Franje Viktora Šignjara Virje Maricu Cik Adaković. Spomenute ravnateljice prošlogodišnje su dobitnice godišnje državne ”Nagrade Ivan Filipović”, koja se dodjeljuje se za najznačajnija ostvarenja u prosvjetno-pedagoškom radu. ”Nagrada Ivan Filipović” najviše je priznanje u odgojno-obrazovnoj djelatnosti na području Republike Hrvatske, a protekle godine primilo ju je 14 prosvjetnih djelatnika u području predškolskog odgoja, osnovnom, srednjem i visokom školstvu, te znanstvenom i stručnom radu.

Nagrađene prosvjetne djelatnice primili su župan Darko Koren i zamjenik župana za društvene djelatnosti Ivan Pal, te njihovi suradnici. Zamjenik župana Pal istaknuo je kako je ova nagrada najznačajnije priznanje koju prosvjetni djelatnik može dobiti i s pravom se može nazvati ”prosvjetarskim oskarom”. Nagradu je ocijenio kao veliko priznanje za sve prosvjetare s ovog područja, kao i Županiju kao osnivača škola. Župan Koren nagradu je označio kao uspjeh sustava i lokalnih zajednica na kojima nagrađene prosvjetne djelatnice rade. Kazao je kako je nagrada došla u ruke djelatnicama čije su ustanove ogledan primjer kako škole i vrtići trebaju funkcionirati. Također je najavio nove prijeme osoba uspješnih u svom području djelovanja, jer pozitivne primjere treba više isticati.

Marica Cik Adaković zahvalila se županu na prijemu, te istaknula kako je nagrada dobrim dijelom ostvarena zbog poticaja sredine kojoj djeluje. Stoga se zahvalila kolegama iz OŠ Franje Viktora Šignjara Virje, te svom prethodniku na mjestu ravnatelja Draženu Podravcu. Snježana Tišljarić rekla je da nagradu doživljava kao dar od Boga, jer nije smatrala da je moguće da će netko iz male sredine zahvaljujući svom radu ostvariti takvo priznanje. Kazala je da je nagrada došla kao rezultat odricanja djelatnika cijelog kolektiva u kojem radi.