Župan Koren posjetio tvrtku Ekokem

Župan Darko Koren te njegovi zamjenici Darko Sobota i Ivan Pal u ponedjeljak, 1. veljače, bili su u službenom posjetu poduzeća Ekokem u Koprivnici. Dobrodošlicu su im poželjeli vlasnik tvrtke Ekokem Zoran Orozović i članovi Uprave Davorin Valeš i Ana Koštić. Na početku susreta održan je radni sastanak na kojem je vlasnik Zoran Orozović ukratko predstavio tvrtku. Istaknuo je da su osnovne djelatnosti tvrtke, koja zapošljava 140 radnika, pružanje usluga čišćenja, kontrola cjevovoda samohodnim kamerama, sanacija cjevovoda i zaštita okoliša. Naveo je da je Ekokem jedna od vodećih tvrtki u toj djelatnosti na području Republike Hrvatske, koja između ostalog posluje s Hartmannom, Belupom, Ericssonom Nikola Tesla, Uredom predsjednika RH, itd. Također je pohvalio rad Županije i zahvalio se na dobroj suradnji, jer kad god se pojavio neki problem županijsko vodstvo i njene službe uvijek su tvrtki izlazile u susret, što u drugim sredinama nije uvijek pravilo.

Župan Darko Koren izrazio je veliko zadovoljstvo što ima priliku posjetiti tvrtku koja se uspješno održava na surovom tržištu današnjice. Kazao je da se u vremenu u kojemu živimo treba više oslanjati na uspješna poduzeća kao što je Ekokem, te tako nastojati prebroditi nastalu krizu u gospodarstvu. – Zadivljujuće je što zapošljavate 140 ljudi i to 50-ak u našoj županiji, a sretan sam i što je sjedište tvrtke u Koprivnici čime doprinosite jačanju našeg gospodarstva, domaćinima je poručio Koren i dodao da budućnost tvrtkine djelatnosti vidi u području zaštite okoliša, što je jako važno područje za današnje aktivnosti lokalne i regionalne samouprave. Također je rekao sljedeće: – Koprivničko-križevačka županija u tom segmentu mora pronaći partnera na kojeg u narednom razdoblju može znatnije računati. Što se nas tiče stojimo Vam na raspolaganju za bilo kakve kontakte koji za posljedicu imaju takav posao, a mnogo Vam mogu pomoći županijski Zavod za prostorno uređenje i Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša. –

Zamjenik župana Ivan Pal pohvalio je tvrtku Ekokem što je čitav niz godina socijalno osjetljiva i što posebnu pažnju pridaje djeci s posebnim potrebama. Zahvalio je također na čestim potporama koju tvrtka daje i drugim školama u Županiji.