Župan Koren posjetio prve bebe rođene u 2011. i njihove majke

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren je u ponedjeljak, 3. siječnja, zajedno sa suradnicima obišao rodilište Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici. Župana i njegove suradnike u bolnici je primila ravnateljica Gordana Slavetić, te se pridružila obilasku.

U novoj 2011. godini do trenutka posjeta rođeno je devet beba, od kojih čak sedmero dječaka. Prva rodilja u 2011. bila je Desanka Oršoš, kojoj je novorođena kćerka Dragana treće dijete. Župan Koren razgovarao je s rodiljama, koje su tom prigodom pohvalile rad medicinskih sestara i liječnika te su istaknule kako im je stručna priprema za porod olakšala sam proces rađanja.

Nakon obilaska rodilja župan je s upravom bolnice dogovorio da se u slijedećih mjesec dana održi radni sastanak čija tema bi bila rekonstrukcija rodilišta. Cilj je postići još bolji standard koji bi uključivao dodatne sanitarne čvorove, poboljšanje uvjeta u sobama i novu organizaciju prostora. Ravnateljica Slavetić je naglasila kako bi ovo ulaganje zadovoljilo europski standard.