Župan Koren podržao Belupovu akciju mjerenja zdravlja

U organizaciji tvrtke Belupo u subotu, 30. travnja, je na koprivničkom Zrinskom trgu održao još jedno uspješno mjerenje zdravlja. Događaj koji Belupo redovito priređuje za svoje sugrađane opet je bio iznimno dobro posjećen. Uz mini ordinacije u kojima su građani mogli besplatno mjeriti rizik na osteoporozu, tlak, razinu šećera i triglicerida u krvi, Podravka je pripremila i poseban zdravi bar uz muffine i koktele od svježeg voća.

Kako tvrtka Belupo ove godine slavi 40 godina poslovanja s posjetiteljima se družio i njen predsjednik Uprave Stanislav Biondić. Kako bi što bolje informirali svoje korisnike o važnosti prevencije savjete o zdravom životu davao je i profesor kineziologije Mario Valentić, koji je svima dobro poznat s malih ekrana. Najmlađi su mogli uživati u virtualnim igrama, a postavljena je i prodajna izložba crteža djece iz dječjeg vrtića Tratinčica. Prodajom umjetničkih uradaka klinaca i klinceza iz vrtića skupilo se dovoljno sredstava koja će biti donirana Domu za starije i nemoćne u Koprivnici. Uz to, 40 paketa zdravlja koje je pripremio Belupo dodatno će razveseliti korisnike Doma.

Samom mjerenju zdravlja pridružili su se župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren te njegovi zamjenici Darko Sobota i Ivan Pal. Nakon što su potvrdili da im je opća kondicija zadovoljavajuća uključili su se u akciju otkupa crteža koju su odlično prihvatili i drugi posjetitelji Belupove zdrave kuće.