Župan Koren otvorio izložbu ’’Tourphoto’’

U srijedu, 24. veljače, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u hotelu Podravina u Koprivnici organizirala je promociju Kalendara događanja u 2010. godini i otvorenje izložbe ”Tourphoto”.

Županijski kalendar događanja za ovu godinu, koji je izdan u dvojezičnoj brošuri od 24 strane, prezentirao je direktor Turističke zajednice Zdravko Mihevc. U brošuri su posebno izdvojene najveće županijske manifestacije, te najeksponiraniji projekti županijske Turističke zajednice. Ostale manifestacije u kalendaru su pobrojane po datumima događanja.

Izložbu međunarodne turističke fotografije kontinentalne Hrvatske ”Tourphoto 2009.” predstavili su predsjednik županijske Turističke zajednice Vladimir Šadek i župan Darko Koren, koji je službeno i otvorio izložbu. Šadek je prilikom predstavljanja izložbe pozvao fotografe da se, zbog važnosti promoviranja kontinentalnog turizma, uključe u akciju i u 2010. godini. Župan Koren se osvrnuo na važnost turizma u hrvatskom gospodarstvu, te istaknuo nastojanja Županije da kontinentalni turizam na njenom prostru postane važna privredna grana.

Organizator Međunarodne revije turističke fotografije ”Tourphoto” je Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Foto kino klubom Drava iz Đurđevca i turističkim zajednicama središnje Hrvatske. Projekt se organizira od 2005. godine, a tema prošlogodišnjeg natječaja bila je ”Turizam kontinentalne Hrvatske”. Na prošlogodišnji natječaj se javilo 88 autora s 245 fotografija, a za ocjenjivanje su izabrane 132 fotografije. Na natječaj se javilo i nekoliko fotografa iz naše Županije, a valja spomenuti da su mnogi od fotografa inspiraciju za snimanje našli među motivima s područja Podravine i Prigorja.