Župan Koren organizirao prijam za vlasnika obrta „Promus it“ Marka Slavečkog

Ove godine od ukupno tri nagrade za poslodavca godine koji zapošljava osobe s invaliditetom, dvije su stigle u Koprivničko-križevačke županiju. U kategoriji malih poslodavac nagradu je primio obrt “Promus it“, a u kategoriji srednjih Zaštita Jurenec. Nagradu dodjeljuju Fond za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom, portal Moj Posao, Program Ujedinjenih naroda za razvoj, Zavod za zapošljavanje, Udruge poslodavaca, Obrtnička komora i predstavnici civilnog društva.

Tim povodom župan Darko Koren organizirao je prijam za vlasnika obrta „Promus it“ Marka Slavečkog. Župan Koren čestitao je Marku Slavečkom na nagradi te mu poželio da nastavi razvoj svoje poduzetničke ideje. Naime „Promus it“ je poduzeće osnovano 2009. te zapošljava visoko kvalificirane osobe na području IT tehnologije, a od sadašnja tri stalno zaposlena u ovoj godini namjerava rasti do 10 zaposlenih. „Promus it“ u svojoj lepezi usluga nudi razvoj softvera, web dizajniranje, itd.

U nepune dvije godine obrt je primio velik broj priznanja, a nedavno je jedan od njihovih programa u poznatom PC magazinu svrstan među 10 najboljih rješenja za 2011. godinu.