Župan Koren nakon izbora na mjesto potpredsjednika HZŽ-a: Ovo je veliko osobno priznanje za trud i višegodišnju aktivnost te potvrda uspješnog rada naše Županijske uprave

Župan Darko Koren  je u ponedjeljak 25. studenog  na izbornoj sjednici Skupštine Hrvatske zajednice županija izabran na mjesto potpredsjednika čime mu je Zajednica odala priznanje za višegodišnju proaktivnost i djelovanje te mu povjerila odgovornu funkciju u daljnjem nastojanju jačanja i razvoja regionalne samouprave.

Nakon izbora župan je kazao kako je imenovanje na funkciju potpredsjednika veliko priznanje  te kako je Hrvatska zajednica županija mehanizam koji je izuzetno važan kako bi se jasnije artikulirala problematika te pronašla rješenja županija zajedno s  tijelima vlasti na državnoj razini.

„Vlada je prihvatila ovaj način komunikacije i djelovanja u posljednjih nekoliko godina, a prije svega treba naglasiti kako je predsjednik Vlade Andrej Plenković uveo model zajedničkog sastanaka sa županima dva puta godišnje na kojima naglašavamo zajedničku problematiku bez obzira na naše različite stranačke pripadnosti. Zajednica je u biti jedan oblik cehovskog udruženja koja rješava probleme cijelog prostora Hrvatske“, pojasnio je župan važnost Hrvatske zajednice županija.

Dodao je kako izbor na mjesto potpredsjednika znači veliko osobno priznanje, ali i priznanje za cijelu Županijsku upravu.

 „Od samih početaka trudim se biti proaktivan u Hrvatskoj zajednici županija  i mogu kazati kako smo zajedno s našim županijskim  stručnim službama vrlo uspješni. Koprivničko-križevačka županija u samom je vrhu prema broju točaka dnevnog reda koje smo kandidirali na sjednicama Izvršnog odbora. Moram naglasiti kako je ovo ujedno i priznanje za cijelu Županijsku upravu i pročelnike koji djeluju u radnim skupinama u okviru Hrvatske zajednice županija. Nakon 10 godina aktivnog rada ovo je uistinu  priznanje i čast za sve nas“, kazao je župan Koren.

Na sjednici je izabran i novi, stari predsjednik HZŽ-a župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk čiji je rad župan Koren pohvalio.

„Kolega Pauk ulazi u treći mandat i svoj posao obavlja iznimno savjesno i angažirano. Rezultati su vidljivi i vjerujem kako ćemo u tom smjeru i nastaviti te uspješno rješavati probleme žitelja naših županija“, kazao je Župan Koren.

Spomenimo kako su sjednici Skupštine Hrvatske zajednice županija prisustvovali i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar uprave Ivan Malenica te župani, zamjenici župana među kojima i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, županijska pročelnica Marina Horvat ujedno i voditeljica Radne skupine za pravne poslove HZŽ-a te drugi uzvanici.

Služba ureda župana