Župan Koren na RGP-u: Vitkovićevo imenovanje garantira stabilnost Podravke

Gostujući u emisiji „Županijski glas“ Radija Glas Podravine u utorak, 1. lipnja, župan Darko Koren komentirao je aktualne teme. Objasnio je da imenovanje Miroslava Vitkovića na čelo Uprave Podravke smatra dobrim rješenjem. – Tome je prethodilo teško razdoblje koje je po mojoj procjeni Podravka odlično prebrodila. Važnost Podravke je nemjerljiva za cijeli ovaj kraj, ali i za nacionalne okvire i zato mislim da ovo rješenje garantira stabilnost kompanije. – rekao je župan.

Spomenuo je i skori radni sastanak s predstavnicima INA-e na kojem bi se trebalo govoriti o budućnosti projekta Geopodravina kao i o dinamici isplate rente. Komentirao je i budući preustroj lokalne i regionalne samouprave te istaknuo kako je uvijek za promjene, ako se točno zna model po kojem će funkcionirati. – Smatram da ćemo samo novčanom i fiskalnom decentralizacijom biti na tragu onog što želimo preustrojem postići. Za to je potrebno detaljno snimanje sadašnjeg stanja, ali i izrada novih kategorizacija radnih mjesta i sukladnih izračuna. – argumentirao je svoj stav.

Župan Darko Koren najavio je i skore posjete Albaniji, u kojoj bi se trebao formirati okvirni sadržaj sporazuma o suradnji s prefekturom Fier, te predstavljanje Koprivničko-križevačke županije na prestižnom „Hrvatsko-talijanskom gospodarskom forumu“ u Milanu.