Župan Koren i zamjenik Sobota s premijerom Plenkovićem dogovorili detalje radnog sastanka sa županima i posjet Koprivničko-križevačkoj županiji

Župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota u utorak 10. prosinca sastali su se u Banskim dvorima s Predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem kako bi usuglasili detalje sedmog sastanaka Vlade RH s Hrvatskom zajednicom županija, predstavnicima Udruge gradova u RH i Hrvatske zajednice općina te predsjednikom Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskom saboru, koji će se održati u ponedjeljak 16. prosinca u Domu mladih u Koprivnici.

Kako je istaknuto tijekom sastanka, radni susret u Koprivnici će biti od velike važnosti ne samo za Koprivničko-križevačku županiju i  sjeverozapadnu Hrvatsku već će imati i jak nacionalni značaj s obzirom da će nakon sastanka, na kojem će se raspravljati o temama poreznog rasterećenja, predsjedanju Republike Hrvatske Vijećem Europske unije te statusu Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine, biti upriličeno potpisivanje Sporazuma o preuzimanju poslova od mjesno nadležnih ureda države uprave u županijama.

Na sastanku s premijerom Plenkovićem usuglašen je program cjelodnevnog boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji te posjet Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Kalinovcu, a razgovaralo se i o temama te projektima važnim za Koprivničko-križevačku županiju. Župan Koren istaknuo je dobru suradnju koju Koprivničko-križevačka županija ima s tijelima državne vlasti te premijeru Plenkoviću predstavio neke od ključnih tema koje su od iznimnog značaja za našu županiju, posebice pitanja prometne infrastrukture i realizacije projekta brze ceste od Križevaca do Koprivnice koja je od strateške važnosti za daljnji razvoj sjeverozapada Hrvatske.

Na sastanku s premijerom Plenkovićem definirali smo detalje i program posjete našoj županiji te teme o kojima ćemo razgovarati. Važno je kazati kako smo popis tema proširili te ćemo obuhvatiti i one koje su od velikog značaja za našu sredinu. Premijer će boraviti u cjelodnevnom posjetu pa će tako u Križevcima posjetiti Križevačku eparhiju, zatim ćemo u Gradecu dočekati vlak na novootvorenoj pruzi koja spaja Sveti Ivan Žabno i Gradec, a radi se o  značajnom infrastrukturnom projektu koji se u 95 postotnom obuhvatu realizirao u našoj županiji. Premijer će obići i Poduzetnički inkubator u Đurđevcu te posjetiti tvrtku Rasco u Kalinovcu, a nakon toga dolazimo u Koprivnicu gdje ćemo održati radni sastanak u zgradi Županije s gradonačelnikom Jakšićem, gdje će se upriličiti i potpisivanje projekata aglomeracije Koprivnica i Đurđevac s predstavnicima Hrvatskih voda. Centralni događaj će se zbivati u Domu mladih na sastanku Vlade i Hrvatske zajednice županija, nakon čega će održati potpisivanje Sporazuma o preuzimanju poslova ureda državne uprave koji će potpisati svi hrvatski župani i predstojnici ureda državne uprave, a posjet će Premijer završiti obilaskom Podravkine tvornice Vegete koja organizira i svečanost povodom svojeg  60. rođendana“, kazao je župan Koren nakon sastanka s premijerom Plenkovićem.

Župan je dodao kako od posjeta Vlade, što će biti jedan od najvažnijih političkih i društvenih događaja u povijesti Koprivničko-križevačke županije, očekuje potporu za projekte koji su važni za našu županiju.

„Dolazak Premijera i Vlade je izuzetno bitan, ne samo zbog  podrške za naše projekte već i zbog konkretnih poteza koji će uslijediti“, zaključio je župan Koren.

 Služba ureda župana