Župan Koren i zamjenik Sobota prisustvovali svečanom obilježavanju Dana grada Đurđevca

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Velikom salonu utvrde Stari grad u četvrtak 25. travnja obilježen je Dan grada Đurđevca, a na njoj su prisustvovali i župan Darko Koren, zamjenik župana te izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske Darko Sobota i potpredsjednik Županijske skupštine Marijan Ružman. Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, a o realizaciji projekata u protekloj godini uzvanike je izvijestio gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.

Prisutne je pozdravio i župan Koren koji je domaćinima i svim građanima Đurđevca čestitao Dan grada te se prisjetio kako se u razdoblju u kojem vodi Županiju u tri grada izmijenilo 12 gradonačelnika koji su dali obol u razvoju svojih sredina.

„Svaki od njih ima svoju epohu i vrijeme koje će ga sigurno obilježiti. Možemo se suprotstavljati na političkoj pozornici, ali moramo priznati da se vidi značajan pomak i energija u gradu Đurđevcu zahvaljujući ljudima koji ga predstavljaju i vode. Treba im čestitati i poželjeti da se taj put nastavi i dalje. Čestitam i Gradskom vijeću što je većinu odluka donijelo jednoglasno, bilo bi dobro da se u Županijskog skupštini unatoč političkim različitostima uvede ista praksa“ kazao je župan Koren te poželio dobru suradnju Grada Đurđevca i Županije.

Čestitku je uputio i gradonačelnik  Grada Križevaca Mario Rajn koji je naglasio vrijednost razvojnih projekata koji podižu standard života u Đurđevcu.

Na kraju svečanosti dodijeljena su javna priznanja, plakete te Nagrada za životno djelo koja je dodijeljena naivnom slikaru Petru Topljaku, dok je Povelja počasnog građanina Đurđevca uručena gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću. Zlatne plakete Sveti Juraj dodijeljene su Nogometnom klubu Graničar, KUD-u Petar Preradović, Udruzi vinogradara i voćara Đurđevac, a Povelju Grada Đurđevca dobili su OPG Kandučar, Robert Rodman i Krešo Vujčić iz Udruge Sveti Juraj, Martin Švaco, Đuro Janči te posthumno Ivan Kolarevića.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i saborski zastupnici Branko Hrg, Damir Felak, Mladen Mađer, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, general Mladen Markač te drugi predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave i ostali uvaženi gosti iz javnog, političkog i gospodarskog života.

Služba ureda župana