Župan Koren i zamjenik Sobota čestitali đurđevačkim vatrogascima

Đurđevački vatrogasci obilježili su u nedjelju, 5. rujna, tri velike obljetnice: 130. godišnjicu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đurđevac, 80. godišnjicu gradske Vatrogasne zajednice i 30. godišnjicu Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac. Uz svečanu sjednicu i nastup Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac bila je to prilika da se posvete i nova vozila. Događaj je bio prilika i da se izdvoje najbolji pa su pojedincima dodijeljena priznanja, zlatne, srebrne i brončane plamenice, medalje i plakete.

Obilježavanju ove značajne obljetnice pridružili su se župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota. Župan Koren čestitao je vatrogascima na hrabrosti koju pokazuju, ali i na odlično organiziranom i učinkovitom sustavu koji su razvili, te na kojem bi mu mogle biti zavidne i puno razvijenije sredine.

Vatrogasna zajednica Grada Đurđevca okuplja sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava s oko 330 članova i ove je godine za svoj rad dobila Zahvalnicu Koprivničko-križevačke županije. Na području cijele đurđevačke Podravine vatrogasci su odlično organizirani tako da im treba samo 8 minuta od dojave do dolaska na mjesto intervencije.