Župan Koren i zamjenik Ljubić u Molvama posjetili crkvu i samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije te obišli gradilište budućeg Pastoralnog centra i Doma za starije osobe 

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić u utorak, 25.svibnja u Molvama su posjetili crkvu i samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije u nebo te obišli  gradilište Pastoralnog centra „Oaza Bezgrešne“ i Doma za starije osobe „Punina života“. Župana i zamjenika dočekali su načelnik Općine Zdravko Ivančan i župnik fra Zdravko Tuba koji je goste proveo kroz crkvu Blažene Djevice Marije podsjetivši kako je prošle godine obilježena 550. obljetnica od nastanka gotičkog kipa Majke Božje koji se štuje u Molvama te kako je uz tu prigodnu obljetnicu uz svetište započela  i gradnja Pastoralnog centra.

Izgradnja pastoralno-duhovnog centra  koji će se koristiti  za duhovne obnove i susrete djece, mladih, obitelji i starijih osoba nužnost je s obzirom da se konstantno povećava broj hodočasnika iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja koji otkrivaju molvarsko Marijino svetište, pojasnio je fra Tuba.

Samostan u suradnji s Općinom i Županijom, dodao je fra Tuba, krenuo je i u realizaciju projekta izgradnje Doma za osobe starije „Punina života“ koji će također biti smješten uz svetište, a njime će se poboljšati kvaliteta života mještana treće životne dobi.  Riječ je o projektu kojeg je Samostan u partnerstvu s Koprivničko-križevačkom županijom i Općinom Molve prijavio na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je odobrilo financiranje u punom iznosu. Fra Tuba je zahvalio Županiji i Općini na svesrdnoj pomoći te istaknuo  kako će starijim osobama  kroz razne sadržaje omogućiti ispunjavanje svih potreba u zajednici.

Župan Koren naglasio je važnost koji će spomenuti projekti imati u podizanju standarda i kvalitete života na području općine, ali i za promociju Općine Molve i Koprivničko-križevačke županije,  razvoj kontinentalnog i vjerskog turizma te očuvanje bogatstva kulturne baštine. „Vjerujem kako će izgradnja Doma za starije osobe i Pastoralnog centra u sklopu ovog nadaleko poznatog svetišta uvelike doprinijeti još većem uključivanju starijih u zajednicu, ali i daljnjem duhovnom rastu svih stanovnika naše županije. Zahvaljujem na konstruktivnoj suradnji tijekom godina, Županija će i dalje biti partner i podrška u projektima kako bi zajedničkim snagama poboljšali život stanovnika na ovim prostorima“, kazao je župan.

Načelnik Ivančan također je zahvalio Županiji na suradnji i pomoći dodavši kako će se ovim kapitalnim projektima zaokružiti značajan razvojni ciklus koji se na području općine provodi u posljednjih nekoliko godina. Obilazak, kojem su prisustvovali i  pročelnica UO za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te predstavnik izvođača radova direktor tvrtke Bistra Krešimir Habijanec, završio je razgledavanjem nove multimedijalne dvorane u sklopu rekonstruiranog društvenog doma, odnosno kulturnog centra Molve.

Služba ureda župana