Župan Koren i zamjenik Ljubić prisustvovali svečanosti u povodu Dana Općine Kloštar Podravski

U Županiji imate partnera, u pravom smislu te riječi, te nastojimo biti prisutni u svim vašim potrebama. Naš odnos krasi besprijekorna komunikacija i na tome vam od srca zahvaljujem. Vjerujem kako će se konstruktivna suradnja nastaviti, a već smo započeli s velikim projektom izgradnje školske sportske dvorane koju svi tako dugo čekamo. Hvala što ste prihvatili naš prijedlog i inicijativu čime ćemo podići razinu kvalitete života svih stanovnika  na još višu razinu - istaknuo je župan Koren

U prostorijama Društvenog doma u Kloštru Podravskom, sukladno svim epidemiološkim mjerama,  danas je održana svečanost u povodu Dana Općine. Svečanosti su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić te saborski zastupnik i  načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota. Načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović zahvalio je svim uzvanicima na dolasku te se osvrnuo na projekte koje je Općina realizirala u proteklom mandatu naglasivši kako su veliku pomoć u njihovom ostvarenju pružili Županija i resorna ministarstva čime su stvoreni  još bolji uvjeti za sve stanovnike Kloštra Podravskog.

U proteklom mandatu realizirano je 50 projekata u različitim sektorima, naglasio je načelnik, kazavši kako je Općina brinula za one najstarije preko programa Zaželi kroz koji je zaposleno 20 gerontodomaćica, a izgrađen je i dječji vrtić, obnovljena su i izgrađena dječja igrališta, energetski su obnovljeni i opremljeni društveni domovi, matične i područne škole, modernizirana je javna rasvjeta te je izgrađeno reciklažno dvorište vrijedno 6.2 milijuna kuna. „To su samo neki od projekata na koje smo ponosni, a uz pomoć Županije smo započeli i izgradnju školske sportske dvorane u koju ćemo uložiti 6 milijuna kuna dok će drugu polovicu sredstava osigurati Županija.  Hvala županu Korenu na toj sjajnoj inicijativi, a zahvaljujem i saborskom zastupniku Soboti koji nam pomaže  u komunikaciji s ministarstvima. Pred nama je i projekt aglomeracije, projektiramo tržnicu, a u suradnji sa Županijom se nadamo i izgradnji termalnog lječilišta u Kozarevcu “, istaknuo je načelnik Pavlović  dodavši  kako je Općina maksimalno iskoristila županijska sredstva za kapitalna ulaganja.

Čestitkama se pridružio i župan Darko Koren koji je pohvalio Općinu i vodstvo na predanom radu te kazao kako je Kloštar Podravski primjer kako se treba zalagati za interese svojih mještana. „Veseli što ste uspjeli realizirati ovako velik broj projekata, a posebno nam je drago što smo mogli surađivati i pomagati na mnogima od njih. U Županiji imate partnera, u pravom smislu te riječi, te nastojimo biti prisutni u svim vašim potrebama. Naš odnos krasi besprijekorna suradnja i komunikacija i na tome vam od srca zahvaljujem, vjerujem kako će se konstruktivna suradnja nastaviti, a već smo započeli s velikim projektom izgradnje školske sportske dvorane koju svi tako dugo čekamo. Hvala što ste prihvatili naš prijedlog i inicijativu čime ćemo podići razinu kvalitete života svih stanovnika  na još višu razinu. Uz dvoranu, važno je spomenuti kako je u Razvojni sporazum pet sjeverozapadnih županija ušao i projekt izgradnje lječilišta u naselju Kozarevac vrijedan 70 milijuna kuna koji ima veliku perspektivu i koji  može dati velik gospodarski i turistički poticaj ovom prostor. Čestitam svima koji su sudjelovali na dosadašnjim projektima, veselim se daljnjoj suradnji te svima želim zdravlje i mnogo uspjeha“, kazao je župan uz čestitku povodom Dana Općine.

Saborski zastupnik i načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota čestitao je mještankama i mještanima Dan Općine te dodao kako je Kloštar Podravski primjer Općine koja je dokazala da zna kvalitetno pripremiti projekte te da sigurno spada među najbolje općine na području županije. „Imate prave ljude na pravom mjestu, a posebno je važna  sinergija Općine i Županije u što sam se nebrojeno puta osvjedočio obnašajući dužnost zamjenika župana  11 godina. Ključan je ravnomjerni razvoj cijele županije i naša želja da se podigne standard života i stvore uvjeti za ostanak mladih. Općinsko vodstvo razumije i poznaje potrebe svoje sredine, a Županija i Vlada će sigurno biti i dalje na dispoziciji za sve oblike pomoći“, zaključio je Sobota.

Današnje obilježavanje Dana Općine svojim nastupom upotpunio je i glazbeni sastav GORBONUK čije su članice izvele nekoliko prigodnih pjesama. Spomenimo kako je u sklopu Dana Općine u naselju Prugovac župan Darko Koren svečano otvorio nove prostorije vinarije poznatog vinara Alena Bana koji je prisutne upoznao sa vrijednom investicijom, procesima proizvodnje vrhunskog vina te svim djelatnostima kojima se OPG Ban bavi.

Služba ureda župana