Župan Koren čestitao najboljim učenicima

U dvorani veleučilišta u Koprivnici je u utorak 12. lipnja održan prijem župana Darka Korena za najuspješnije učenike s prostora Županije i njihove mentore. Prijemu su tako prisustvovali učenici koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta, a riječ je o već tradicionalnom okupljanju onih koji ostvaruju zavidne rezultate i na taj način također promoviraju i Koprivničko-križevačku županiju.

Županija je najbolje učenike i ekipe, te njihove mentore, nagradila i novčano, a prijem je bio prilika da im nagrade uruči župan Darko Koren. Za nagrade je izdvojeno 85 tisuća kuna te je ova sredstva primilo 20 učenika pojedinačno, 14 ekipa i 27 mentora.

Na samoj dodjeli nagrada okupljenima se obratio zamjenik župana Ivan Pal istaknuvši kako zna koliko rada i napora je potrebno za tako dobre rezultate, a čestitke je uputio i župan Darko Koren.

„Dragi učenici vi zaista jeste buduća snaga razvoja naše sredine i budući lideri. Znam da ova sredstva nisu možda dovoljna, ali imaju simbolički značaj i sigurno pokazuju koliko cijenimo vaš rad. Zahvala ide naravno učiteljima i mentorima jer su oni također kreatori vašeg zajedničkog uspjeha. Hvala vam svima još jednom što Županiju činite prepoznatljivom i po znanju.“ poručio je Koren učenicima.

Valja istaknuti kako je u školskoj godini 2011./12. u Koprivničko-križevačkoj županiji provedeno 25 županijskih natjecanja na kojima je sudjelovalo 2034 učenika i 326 mentora. Županija je financirala troškove organizacije tih natjecanja, a najuspješniji s županijske razine bili su pozvani na državna natjecanja (ukupno 142 učenika i ekipa).