Župan Koren čestitao košarkašicama iz Virja

Na završnici prvenstva Hrvatske u košarci koja je 9. i 10. lipnja 2012. održana u Virju mlađe kadetkinje (Z-14) Ženskog košarkaškog kluba Podravac iz Virja postale su prvakinje Hrvatske. Ovaj veliki uspjeh ostvaren je u konkurenciji najboljih hrvatskih ekipa, a košarkašice Podravca u finalu su bile bolje od ekipe Trešnjevka 2009.

U povodu ovog značajnog ostvarenja župan Darko Koren je u utorak 2. listopada u prostorijama Koprivničko-križevačke županije za mlade košarkašice, njihovog trenera Ivicu Molnara i suradnike organizirao svečani prijem. U čestitkama mu se pridružio i zamjenik župana Ivan Pal sa suradnicima te Milan Bingula, županijski vijećnik i veliki prijatelj Podravca.

U svojem obraćanju župan je pohvalio rad i trud mladih sportašica te ih istaknuo kao pozitivan primjer svima koji u malim klubovima nastoje napraviti dobre rezultate. „Vi ste prava lijepa hrvatska priča o uspjehu i zato činite ponosnima i sve nas u Županiji.“ rekao je na samom kraju.

Trener Ivica Molnar naglasio je kako je uspjeh na nacionalnoj razini rezultat trogodišnjeg plana i strateškog promišljanja, a posebno je pohvalio Valentinu Šimunić najbolju igračicu turnira i Lorenu Molnar najboljeg strijelca.