Župan Koren i zamjenik Ljubić posjetili Općinu Sokolovac

Općina Sokolovac odličan je primjer suradnje jedinice lokalne samouprave i Županije, posebno u segmentu obnove i izgradnje prometne, komunalne i školske infrastrukture čime se doprinosi poboljšanju životnog standarda mještana - istaknuo je župan Koren

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić danas su posjetili Općinu Sokolovac i obišli neka od naselja u sastavu Općine u kojima su realizirani brojni projekti koji su uvelike podigli kvalitetu života stanovnika na području općine. Župana i zamjenika dočekali su načelnik Općine Vlado Bakšaj, zamjenik Tihomir Jandroković i predsjednik Općinskog vijeća Darko Pehnec, a obilazak je započeo posjetom naselju Domaji gdje su predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Domaji predstavili svoje aktivnosti te župana i suradnike upoznali s projektom izgradnje prostorija koje će služiti DVD-u Domaji i mještanima.

Obilazak se potom nastavio razgledavanjem obnovljenog  društvenog doma u naselju Hudovljani te kapele sv. Marije Fatimske koja je dobila novo zvono. Kako je kazao načelnik Bakšaj, na području općine koja u sastavu ima čak 32 naselja, nalazi se 28 društvenih i vatrogasnih domova, a Općina ih kontinuirano obnavlja kako bi mještani imali što bolje uvjete i mjesto za okupljanja. Župan je obišao i radove na vatrogasnom domu u naselju Donja Velika u kojoj je izgrađena i nova mrtvačnica te igralište i prostore NK Bilogore u naselju Gornja Velika.

Nakon obilaska društvenog doma u naselju Srijem i radova na novom vodoopskrbnom cjevovodu  župan i suradnici su posjetili naselje Lepavina u kojoj se gradi društveni dom. Načelnik Bakšaj predstavio je projekt i izrazio zadovoljstvo napretkom radova napomenuvši kako će objekt biti izrađen prema najvišim standardima na korist čitave lokalne zajednice. Tom prilikom zahvalio je Županiji na brojnim zajedničkim projektima istaknuvši kako je za ostvarenje svih planova Općine ključna suradnja sa Županijom koja je na najvišoj razini.

Župan Koren je zahvalio domaćinima te  istaknuo  kako je Općina Sokolovac odličan primjer suradnje jedinica lokalne samouprave i Županije, posebno u segmentu izgradnje prometne,  komunalne i školske infrastrukture čime se doprinosi održivom razvoju lokalne zajednice na području Sokolovca i poboljšanja životnog standarda mještana. Naglasio je kako zajedničkim snagama Županija i Općina  potiču gospodarsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju Sokolovca s pripadajućim naseljima te kako će Županija i nadalje biti na raspolaganju za svu potrebnu pomoć.

Služba ureda župana