Župan i suradnici prisustvovali proslavi Dana Općine Novigrad Podravski

Povodom Dana Općine Novigrad Podravski za goste i mještane pripremljen je bogat i sadržajan program koji je započeo izložbom ratne fotografije iz Domovinskog rata, a nastavljen je uz večer Književno-medijskoga kutka KUD-a Ivan vitez Trnski, turinir  „piceka”, izložbu fotografija Hrvatskog planinarskog društva BILO, izložbu slika Likovne sekcije „Likresa” , 3. Festival pjevača amatera „Raspjevana Podravina 2017. Novigrad Podravski“, izložbu Zlatnih vina članova udruge Komarna 2001, svetu misu u župnoj crkvi Rastanak sveti apostola, nastupe KUD-ova „Ivan Vitez Trnski“ i „Delovi“, kao ŠPK-a „Ritam“, a održana je i pokazna vatrogasna vježba DVD-a i VZO-a Novigrad Podravski.

Centralno događanje, svečana sjednica Općinskog vijeća, održano je u subotu 15. srpnja, a ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali su joj župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Mladen Levak naglasivši kako je to prva svečana sjednica koju Vijeće ima u novom sazivu te kako imaju mnogo planova za razvoj Općine, u čemu će trebati i pomoć i podršku Županije. Prije svega, naglasak će biti na poljoprivrednom potencijalu Općine, u čemu očekuju suradnju s Podravkom.

Načelnik Zdravko Brljek pozvao je na zajedništvo i slogu te kazao kako imaju snage, volje, energije i znanja te velike ambicije, a pridružio se i željama za nastavak suradnje s Koprivničko-križevačkom županijom.

Župan je mještanima uputio čestitke povodom Dana Općine kao i blagdana župe Rastanak svetih apostola te je novom vodstvu zaželio realizaciju svih zacrtanih projekata, dodavši kako će u Županiji pronaći partnera koji im je potreban, naravno, u okviru mogućnosti.

Razgovarao sam s načelnikom Brljekom i njegovim suradnicima i smatram kako se Općina kreće u dobrom smjeru te im zahvaljujem što su Županiju prepoznali kao ključan čimbenik svojeg razvojnog procesa.“, istaknuo je župan.

Čestitke povodom Dana općine uputili su i načelnica Općine Hlebine Božica Trnski te gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, a sjednici su još prisustvovali župnik Ljuban Škraba, zamjenica načelnika Lidija Peroš, načelnici i zamjenici susjednih općina, općinski vijećnici, predstavnici udruga i društava s područja Općine te brojni drugi posjetitelji.

U kulturno-umjetničko dijelu programa nastupio je Mješoviti pjevački zbor KUD-a Ivan vitez Trnski, a u večernjim satima održana je velika zabava u centru Općine uz nastup Tamburaškog sastava Kraljevi.

Služba ureda župana