Župan i gradonačelnik složili se u odabiru svog vina

Nakon što je u petak otvoren laboratorij za analizu uzoraka vina u Koprivnici, u subotu (29. svibnja) je u Domu kulture u Starigradu otvorena 8. Međunarodna izložba vina Koprivničko-križevačke županije.

Za izložbu je prijavljeno 208 uzoraka, od čega 203 uzorka vina, tri uzorka voćnih rakija, te jedan liker i jedan pjenušac. Sukladno odluci stručnog povjerenstva veliku zlatnu diplomu dobio je jedan uzorak, a čak 43 vina proglašena su zlatnim vinima. Spomenuta vina degustirana su i predstavljena na večeri zlatnih vina koja se u nedjelju, 30. svibnja, održala u koprivničkom hotelu Podravina. Tom prilikom, osim što je proglašeno gradonačelnikovo i županovo vino, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren službeno je otvorio „Koprivničku vinsku cestu“. Zanimljivo je da su se župan Darko Koren i gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić složili kako će graševina poznatog vinara Marijana Grudića biti njihovo vino za 2010.  

Uz brojne goste Večeri zlatnih vina prisustvovali su i zamjenici župana Ivan Pal i Darko Sobota, te član njemačkog Bundestaga Josip Juratović kao poseban gost. Predsjednik Županijske udruge vinogradara, vinara i voćara Milivoj Šifkorn najavio je za iduću godinu još bogatiji program, te neke od inovativnih manifestacija koje će biti predstavljene u svojevrsnim županijskim danima vina.