Župan Darko Koren sa suradnicima u službenom posjetu Općini Podravske Sesvete

Koprivničko-križevački župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota i njihovi suradnici (pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i šport Mladen Antolić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Denis Maksić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Marijan Štimac i pročelnik Službe ureda župana Vladimir Šadek) 10. prosinca bili su u službenom posjetu Općini Podravske Sesvete. Ispred Općine Podravske Sesvete dočekali su ih načelnik Ivan Derežić, zamjenik načelnika Stjepan Dergez i predsjednik općinskog vijeća Vlado Škriljak.

Na početku posjeta u prostorijama Općine Podravske Sesvete održan je radni sastanak, kojem su osim navedenih prisustvovali ravnatelj Osnovne škole Kloštar Podravski Mirko Šandrovčan i voditeljica Područne škole Podravske Sesvete Renata Bratanović-Palaić, te predstavnici gospodarstvenika Stjepan Dergez i Željko Veselić. Na početku sastanka načelnik Ivan Derežić ukratko je predstavio Općinu Podravske Sesvete, te kao teme sastanka predložio stanje u školstvu i gospodarstvu na području Općine. Derežić je naglasio kako je od Općine pokrenuta inicijativa za osamostaljenjem Područne škole Podravske Sesvete, u koju je Općina dosad mnogo ulagala te je spremna to činiti i dalje. Prioritet Općine također je razvoj komunalne infrastrukture i jačanje gospodarstva, prije svega formiranjem nove poduzetničke zone.

Župan Darko Koren je pohvalio dosadašnje uspjehe Općine, te Općinu Podravske Sesvete istaknuo kao jednu od onih koje radi svoje financijske snage nisu toliko ovisne o drugima. Rekao je da Županija podržava osamostaljenje Područne škole Podravske Sesvete, što je vidljivo i iz prijedloga nove mreže škola koji je poslan ministarstvu prosvjete. Župan podržava izgradnju nove poduzetničke zone, te je kazao da vodstvo Općine treba otkupiti zemljište na području nove zone, imati čiste vlasničke papire i da onda može kandidirati za financijska sredstva iz središnje države i pretpristupnih fondova EU. Dodao je da će zbog velikih razvojnih planova Županija poduzetničku zonu Podravske Sesvete staviti u prioritetnu skupinu.

Nakon radnog sastanka predstavnici Županije, u pratnji svojih domaćina, posjetili su Područnu školu Podravske Sesvete, te se na licu mjesta uvjerili o njenim aktivnostima i radu. Posjet je zaključen obilaskom dva najveća gospodarska subjekta Općine. Prvo je posjećena tvrtka „Dergez„ s 50 zaposlenih kojoj je primarna djelatnost pekarska proizvodnja, te koja djeluje na području tri županije u kojima distribuira proizvode na 115 prodajnih mjesta. Potom je posjećena tvrtka “Podravski mlin” s 13 zaposlenih, koja na tom području djeluje kao otkupljivač i prerađivač pšenice, te u čijem sastavu djeluje društvo “Sloga podravska trgovina”. Obije navedene tvrtke vrlo tijesno surađuju, te doprinose razvoju Općine i tog dijela Županije.