Župan Darko Koren sa suradnicima primio vatrogasce

Povodom Dana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, župan Darko Koren je u petak 7. svibnja u prostorijama Županije organizirao prijam za predstavnike Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije i javnih vatrogasnih postrojbi. Uz župana prijmu su prisustvovali zamjenik župana Darko Sobota, pročelnik Službe ureda župana Vladimir Šadek i njihovi suradnici.

U obraćanju vatrogascima župan je naglasio kako je profesionalno i dobrovoljno vatrogastvo jednako važno, a Koprivničko-križevačka županija s 9.000 članova vatrogasnih društava i postrojbi nalazi se u samom hrvatskom vrhu organiziranog vatrogastva. – „Činjenica je da glede onog što ulažemo u postrojbe i društva uvijek možemo više, ali ono što dobijemo zauzvrat u smislu dobrobiti za zajednicu ne možemo kvantificirati. Zato mi je drago što ste me pozvali da sudjelujem i na hodočašću u Mariji Bistrici koje će se u nedjelju 9. svibnja 2010. godine organizirati za vatrogasce.“ – rekao je Darko Koren.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Ivan Golubić zahvalio se na čestitki povodom Dana svetog Florijana, ali i na pomoći koju Županija ulaže u djelovanje vatrogasaca. Prigodne riječi prisutnima su također uputili zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Valent Furmeg i zapovjednik đurđevačke Javne vatrogasne postrojbe Marijan Kicivoj. Istaknuto je kako broj vatrogasnih intervencija u 2009. godini na području Županije prelazi brojku od 570.

U nastavku primanja razgovaralo se o potrebama modernizacije sustava informiranja unutar samih postrojbi i društava, te o projektu DRAVIS2 u kojem se surađuje s partnerima iz Mađarske.