Župan Darko Koren s načelnikom Molvi obišao radove na osnovnoj školi

Župan Darko Koren sa suradnicima je u četvrtak 12. kolovoza zajedno s načelnikom općine Molve Stjepanom Fosićem, direktorom Segrada Mariom Pintarom i ravnateljem OŠ Molve Ivanom Jakovićem obišao radova na sanaciji krovišta školske zgrade u Molvama.

Financijska sredstva za ovoj kapitalni projekt u visini od 330.000,00 kn osigurala je Županija uz sufinanciranje općine Molve. U postupku javne nabave za izvoditelja radova izabrano je poduzeće Segrad d.d. iz Đurđevca, a nadzor vrši Studio HM d.o.o. Završetak radova planiran je za polovicu kolovoza. Osnovnu školu u Molvama pohađa 300-tinjak učenika, a ravnatelj Jaković naglasio je kako ga veseli što je taj broj konstantan jer to dokazuje i kvalitetu života u Molvama. U planu je i popravak igrališta u područnim školama Medvedićka i Repaš kao i sanacija dijela učionica matične škole koje su zbog obilnih kiša trajno oštećene.

Župan Koren razgovarao je s načelnikom Fosićem o daljnjem planu radova u Općini te je posjetio i izložbu u Galeriji molvarskog likovnog kruga kojom je obilježeno 40 godina uspješnog djelovanja ove iznimne udruge.