Župan Darko Koren priredio prijem za Petra Rikića

Danas, 30.listopada koprivničko-križevački župan Darko Koren primio je devetnaestogodišnjeg motociklista Petra Rikića koji se vratio sa puta oko svijeta.
Na put je krenuo iz Vukovara 03.svibnja , a u pet mjeseci na motoru Jamaha prošao je četrdesetak tisuća kilometara. Prošao je rutu od Hrvatske, Slovenije, Italije, Švicarske, Francuske, Španjolske, Portugala, Kanade, Japana, Južne Koreje, Rusije, Mongolije, Kazahstana, Ukrajine, Mađarske . Naročito je uživao u vožnjama Mongolijom, a većih problema na putu kroz Europu, Sjevernu Ameriku i Aziju nije imao.
Mladi motociklist najavio je skoru izložbu fotografija ( preko 9000 fotografija ) sa svog putovanja, izložbu ima namjeru seliti po Hrvatskoj. Također priprema i reportažu na televiziji, a čitav njegov put popraćen je na web. stranici ( www.motori.hr/forum/putovanja).
Petar Rikić planira sljedeće godine obići motociklom Afriku, Južnu Ameriku i Sjevernu Ameriku; to putovanje je još zahtjevnije, a nada se kako će pronaći partnera kako bi snimke puta i reportaže bile što uvjerljivije i kvalitetnije.