Župan Darko Koren primio Miralema Alečkovića

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren sa suradnicima u petak, 15. listopada, organizirao je svečani prijam za Miralema Alečkovića, kojeg je povodom Dana neovisnosti hrvatski predsjednik Ivo Josipović odlikovao Redom bana Jelačića. Alečković je odlikovanje primio za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama oružanih snaga u vrijeme Domovinskog rata.

Alečković je 1990. godine bio zapovjednik satnije Prvih hrvatskih redarstvenika i jedan je od prvih zapovjednika specijalne postrojbe jedinice policije Omega Bjelovar, koja se posebno istaknula tijekom intervencije u Pakracu. Počasni je predsjednik udruge Prvi hrvatski redarstvenik Koprivničko-križevačke županije, te predsjednik Općinskog vijeća Općine Hlebine.

Župan Darko Koren čestitao mu je na ovom iznimnom priznanju, ali i na snazi koju danas ulaže u radu za dobrobit svoje općine i njenih stanovnika. Govoreći o svojoj ulozi u domovinskom ratu Alečković je istaknuo kako bi za dobrobit Hrvatske ponovno učinio sve kao i početkom devedesetih.

Na prijmu kod župana u pratnji Miralema Alečkovića bili su predsjednik udruge Prvi hrvatski redarstvenik Robert Vulić i načelnik Općine Hlebine Hrvoje Gaži. Robert Vulić tom je prigodom županu uručio zahvalnicu za pomoć u radu udruge Prvi hrvatski redarstvenik, te je naglasio kako je Koprivničko-križevačka županija u vrhu onih koje odlično surađuju sa svim braniteljskim udrugama.